Nyelvi hét (képgalériával)2019. február 20. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7825_0_300.jpgIsmét nyelvi hetet rendeznek az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájában. A program már többéves múltra tekint vissza az intézmény életében. A tanulók ezen a héten az angolt és németet gyakorolhatják, és ismerhetik meg mélyrehatóbban. A rendezvény színesebbé tételéhez az iskola szakmai partnereket kért fel.

Filmnézés, játékos vetélkedők, rendhagyó tanítási órák és országismereti kiállítások várják a tanulókat az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájában, az ott megrendezett nyelvi héten. Ezzel segítik minden évben a diákoknak az idegen nyelvek alaposabb megismerését.

„Évről évre, hagyományosan az iskola megrendezi az idegen nyelvi hetet. Ez angol, illetve német nyelvből történik. A mi esetünkben ezt a programot segítik azok a szakmai partnerek, akik évről évre támogatják a rendezvényt, ilyen például a Budapesti Goethe Intézet, vagy az Ózdon is működő Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat” - mondta dr. Alabán Péter, az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Szakképző Iskolájának tagintézmény-vezetője.

Manapság a felnövekvő generáció számára elengedhetetlen az idegen nyelvek ismerete. Főleg az angol és a német lehet hasznos, azokat nem csak a mindennapokban használhatják, hanem rengeteg szakmához szükségesek lehetnek.

„Igen a szakmámhoz is fontos, én például németet tanulok, azért, hogy külföldön is megtaláljam a helyemet, ha lehetséges” - nyilatkozta Samu Ferenc.

A Budapesti Goethe Intézet mindig igyekszik támogatni az ilyen jellegű rendezvényeket. Most is több játékot hoztak el Ózdra, többek közt kirakóst – ezek jól beépíthetők az órai anyagba.

„Biztosítunk nyelvtanfolyamokat is, a különböző A1-es szinttől kezdődően, tehát teljesen az alapoktól a C1-es szintig. Ugyanakkor támogatjuk a német nyelvtanároknak a továbbképzését, ez által az iskolákban is magasabb szintű tudásanyagot tudnak átadni a gyerekeknek” - emelte ki Mészáros Adrienn, a Budapesti Goethe Intézet munkatársa.

A nyelvtudással rendelkező fiatalok nagyobb eséllyel találhatják meg számításaikat a munkaerőpiacon is. Ezt a lehetőséget szerencsére egyre több tanuló ismeri fel. Nekik nyújt nagy segítséget a nyelvi hét, amely segít nekik új információkhoz és ismeretekhez jutni.


825_0_t 825_1_t 825_2_t

 

Vissza