Milliós kár2019. február 20. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7824_0_300.jpgEgymillió forintnyi értéket zsákmányolt az a tolvaj, akit az ózdi rendőrök néhány napon belül elfogtak. A férfi egy autóból emelt el műszaki cikkeket és iratokat az egyik élelmiszerbolt parkolójában. Ez már nem az első hasonló eset a közelmúltban, a rendőrség éppen ezért óvatosságra int mindenkit.

Néhány héttel ezelőtt egy 29 éves ózdi férfi több autót is feltört, amelyekből használati tárgyakat, készpénzt, műszaki cikkeket, egyéb értékeket lopott el. A rendőrök elfogták, azóta előzetes letartóztatásban van. Nemrég azonban újabb tolvaj került az egyenruhások kezére. Ő jóval nagyobb kárt okozott a sértettnek, összességében mintegy egymillió forintnyi zsákmányt gyűjtött be. Nem örülhetett sokáig.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai eljárást folytatnak lopás elkövetésének gyanúja miatt egy ózdi férfivel szemben. A Mekcsey úton található üzlet parkolójában álló egyik autóból kivett egy táskát. Abban különböző műszaki berendezések voltak egymillió forint értékben. Kollégáim pár napon belül felderítették az ügyet, és elfogták az elkövetőt” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Információink szerint egy győri férfi parkolt le autójával az üzlet előtt. A járművet távozásakor csak kilincsre zárta, így a tolvajnak könnyű dolga volt. A kocsiba benyúlva kiemelt onnan egy sporttáskát, amelyben egy nagy értékű notebook és egy táblagép mellett céges papírok is voltak. Ezek összértéke elérte az egymillió forintot. Végül minden előkerült, a rendőrök vissza is adták a lefoglalt tárgyakat a jogos tulajdonosnak.

Az Ózdi Rendőrkapitányság rendszeresen igyekszik felhívni a figyelmet arra, hogy parkolóban, vagy akár az udvaron hagyott járművét mindenki gondosan zárja be. Abban lehetőség szerint ne hagyjon értékeket, főleg ne jól látható helyen. Ezzel ugyanis jelentősen megkönnyíti a tolvajok dolgát.

Az autófeltörések egyébként városunkban, illetve az Ózdi Rendőrkapitányság teljes illetékességi területén sem számítanak gyakorinak. Évente mindössze néhány esetet regisztrálnak, sőt a közelmúltban voltak olyan évek, amikor egyáltalán nem történt ilyen bűncselekmény. Ennek ellenére fontos az óvatosság, és hogy értékeinket ne csak az autóban, hanem azon kívül se hagyjuk őrizetlenül.

A kép illusztráció.

Vissza