Felborult traktor (képgalériával)2019. február 19. (kedd) 19:00 - Híreknews/7821_0_300.jpgBaleset történt ma délelőtt az Egyház völgyben. Az eset során egy fakitermelést végző traktor megcsúszott a meredek, sáros úton és az oldalára borult. A sofőr megpróbált kimenekülni, ám a gép éppen arra az oldalra dőlt, ahol megpróbálta azt elhagyni. Az Ózdi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság munkatársai emelőpárna használatával segítettek a bajba jutott férfin.

Az Egyház völgy út végétől pár száz méterre borult fel egy mezőgazdasági vontató. A baleset során a farönköket szállító nehéz gép megcsúszott a saras hegyoldalon. A földből kiálló gyökerek megdobták a bal hátsó kereket, ennek köszönhetően pedig hegynek kifelé dőlt a jármű. A sofőr kiugrott, ám a gép maga alá temette. A helyszínre kiérkező mentősök nem fértek hozzá a sérülthöz, így az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai egy emelőpárna használatával mentették ki a sebesültet.

„Ez a pneumatikus emelőpárna gyakorlatilag egy gumipárna. Ezt magas nyomású levegővel fel lehet fújni, és ezzel egy 15-20 cm-es emelési magasságot biztosítani. Ez nagyon hasznos tud lenni olyan esetekben, mint például a jármű alá szorult személy” - mondta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

A rendőrségi vizsgálat szerint a sofőr a vontató vezetésére jogosító engedéllyel rendelkezett, valamint nem fogyasztott alkoholt vagy más bódító szert. Az eset kapcsán foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja nem áll fenn.

„Az Egyház völgy végén található erdős területen történt baleset vonatkozásában szakértők bevonásával vizsgáljuk az ügyet. Az elsődleges rendőri jelentések, illetve a nyomozói adatgyűjtés alapján megállapították kollégáim, hogy baleset történt” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Információink szerint a férfit a helyszíni ellátás után az Almási Balogh Pál Kórházba szállították. Ott több vizsgálatot is elvégeztek rajta, ugyanis nagy valószínűséggel belső sérüléseket is szenvedett.


821_0_t 821_1_t 821_2_t 821_3_t
821_4_t 821_5_t 821_6_t 821_7_t
821_8_t
Vissza