Be a vízbe! (képgalériával)2019. február 19. (kedd) 19:00 - Sportnews/7820_0_300.jpgTöbb mint harmincan vettek részt a Kondi Napok 2018/2019-es évadának legutóbbi állomásán. A szabadidős úszáson idén sem a versenyzés volt a lényeg, inkább az, hogy mindenki erejéhez mérten teljesítsen. A résztvevők között akadt olyan is, aki a televízióból értesült a lehetőségről, és élt is vele.

Ahogy az lenni szokott, a Kondi Napok idei szezonjában is helyet kapott a szabadidős úszás, amelyet most is a Városi Uszodában rendeztek meg. A medencében ki-ki a saját erejének megfelelő tempóban és stílusban úszott. A résztvevőknek a kijelölt távot vagy időt kellett teljesíteniük. Ez volt a programsorozat ötödik állomása, amelyre bárki nevezhetett.

„A város több pontján élő dolgozók, családok is rendszeresen részt vesznek ezen a rendezvényen, vagy azok is, akik valamikor sportoltak valamit, és van egy kis mozgáshiányuk, vagy szeretnének egy kicsit tenni az egészségükért. Nincs megkötve, bárki, aki életében nem sportolt, az is jöhet. Itt nem a teljesítmény, az idő a fontos, hanem az, hogy mozogjon az ember, kicsit kikapcsolódjon, ne a négy fal, vagy a tévé előtt töltse az életét” - emelte ki Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Az úszók között voltak olyanok, akik rendszeresen részt vesznek a Kondi Napok eseményein, de akadt olyan is, aki most először csatlakozott.

„A tévéhíradóban hallottam erről a lehetőségről, hogy van egy ilyen nap most, és mivel porckorongsérvem van, arra jó az úszás. Ezért határoztam el, hogy ellátogatok ide, és hogyha megtetszik a lehetőség, akkor majd többször is jövök. Hévízre szoktam menni, valamint Pesten a Reumakórházban is úszok, itt Ózdon szoktam. Mióta ez a problémám van, azóta a lehetőséget kihasználom” - mondta Molnár Imréné.

A Kondi Napok programsorozatának következő állomása a dombfutás lesz, ezt április környékére tervezik, amikor már az idő is engedi. Aki mindegyik próbatételt teljesíti, az a végén egy teknőcös, emblémázott pólót kap elismerésként.


820_0_t 820_1_t 820_2_t 820_3_t
820_4_t 820_5_t 820_6_t
Vissza