Zajlik a beruházás (képgalériával)2019. február 15. (péntek) 19:00 - Városnews/7813_0_300.jpgFolytatódik a csatornaprojekt. A konzorciumban részt vevő két cég munkásai több célterületen tevékenykednek egy időben. Szentsimonban a Krúdy és a Liget utcában, míg Ráctagban a Vasvári Pál utcában találkozhatunk a munkagépekkel. Az időjárás nagyon kegyes, így több mint egy hónappal rövidebb leállást kellett csak beiktatni, mint a korábban tervezett.

December közepén kezdődött a tervezett leállás a csatornaprojektben. Most ismét zúgnak a munkagépek városunkban. Már egy hete zajlik a bekötővezetékek kiépítése, valamint a Vasvári Pál utcában a kivitelező egy új elemmel folytatja a beruházást.

„Elindítottuk a közterületi átemelőszivattyúk építését. A mi működési területünkön 10 ilyen aknát kell lesüllyesztenünk. Ebben fog összegyűlni az a szennyvízmennyiség, amelyet átemelőszivattyúval fogunk egy magasabb helyre fölemelni. A technológiának az a lényege, hogy a gyűrűket úgy süllyesztik le, hogy középről kiszedik a földet, illetve itt már egy agyagos márga van, vagyis elég kemény talajjal találkoztunk. Így érik el azt a mélységet, amiről a tervek szólnak” - emelte ki Bíró Ferenc, a Mészáros & Mészáros Kft. projektvezetője.

A konzorcium másik tagja főként Szentsimonban tevékenykedik. Az építésvezető elmondta, hogy a tervezett téli leállás kapcsán nem merültek fel problémák, így akadálymentesen tudtak ismét hozzáfogni a munkálatokhoz.

„Most a szentsimoni részen a Krúdy utcában és a Liget út térségében dolgozunk. A Krúdy utcában gerincvezetéket is építünk, házi bekötésekkel együtt. Itt a Liget úton csak bekötéseket végzünk, de a jövő héten itt is elkezdjük a gerincvezeték kiépítését. Ezután folyamatosan haladunk a nyomóvezetékekkel a nyomvonalunkon” - mondta Smányi Ferenc, az Euroaszfalt Kft. építésvezetője.

A szakemberek szerint a munkálatok a várt ütemben zajlanak. Amennyiben komoly fagyok már nem lesznek, úgy valamelyest hamarabb érkezhet majd el a végleges átadás.


813_0_t 813_1_t 813_2_t 813_3_t
813_4_t 813_5_t 813_6_t 813_7_t
813_8_t
Vissza