KEF fórum (képgalériával)2019. február 15. (péntek) 19:00 - Városnews/7812_0_300.jpgMegújul a kábítószer-probléma megelőzésére és visszaszorítására irányuló stratégia. A helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum ötszázezer forintos támogatást nyert, aminek feltételei között szerepel a tervezet frissítése. A szakemberek közösen értékelték az elmúlt éveket, és új célokat is kitűztek.

Ismét összegyűlt a helyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum. A szakemberek ez alkalommal a 2016-ban megalkotott kábítószer-probléma megelőzésére és visszaszorítására irányuló stratégiát vették górcső alá. Szó esett a korábban megfogalmazott célokról és az elért eredményekről is. A megjelentek egyetértettek abban, hogy folytatni kell a már elkezdett munkát.

„Úgy gondolom, hogy azt az utat amit elkezdtünk, mindenképp folytatnunk kell. Eredményesek vagyunk, és a gyermekek már elfogadták jelenlétünket” - mondta Bobcsák Emese, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagja.

A stratégia megújítására az időközben megváltozott körülmények, és elért eredmények kiértékelése mellett azért volt szükség, mert egy ötszázezer forintos támogatáshoz is elengedhetetlen.

„Az Ózdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum az SZGYF által kiírt pályázaton sikeresen szerepelt, és működési támogatásban részesülünk. Ennek az egyik feltétele, hogy a helyi drog stratégia megújításra kell, hogy kerüljön” - nyilatkozta Szaniszló Károly, a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum elnöke.

Amikor a drogstratégiát magába foglaló összesítés elnyeri végső formáját, a képviselő-testületnek kell azt elfogadnia. Ez a tervek szerint a következő hónapban történhet meg.


812_0_t 812_1_t 812_2_t 812_3_t
812_4_t 812_5_t
Vissza