Logikai megmérettetés (képgalériával)2019. február 15. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7811_0_300.jpgLezajlott az idei Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója városunkban. Az összeállított feladatsorok főleg a diákok logikai készségére koncentráltak. Összesen 167 alsós, felsős és középiskolás diák vett részt az Újváros Téri Általános Iskolában rendezett megmérettetésen.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulója előtt a programnak helyet adó Újváros Téri Általános Iskola igazgatója köszöntötte röviden a diákokat. Ezek után a versenyt koordináló pedagógus, Kallóné Endrész Gabriella tartott tájékoztatót és olvasta fel a szabályokat. Elmondta, hogy a feladatlap főként a diákok logikai készségét méri. A kérdéssor első tíz-tizenöt feladványa többnyire egyszerűbb szokott lenni, az ezeket követőek megoldásához viszont nagy odafigyelés szükséges.

„Most a mi helyszínünkön 167 diák vesz részt nyolc iskolából, ebből kettő középiskola, ugyanis a középiskolások is itt versenyezhetnek, tehát vannak JAG-osok, SZIKSZI-sek és a többi hat iskola az Borsodnádasd, Bánréve, illetve ózdi iskolák” - mondta Kallóné Endrész Gabriella, az Újváros Téri Általános Iskola pedagógusa.

A feladatlapon a, b, c, d és e válaszlehetőség közül választhattak a diákok. Az alsó tagozatosoknak húsz, a felső tagozatosoknak huszonöt, míg a középiskolásoknak harminc kérdést kellett helyesen megoldaniuk, amelyekre más és más időkeret állt a rendelkezésükre.

„Mindig elég nehéz ez a verseny, most elég sokat készültem rá, úgyhogy nagy reményekkel indulok neki” - nyilatkozta Zákányi Panna.

A Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójának eredményeire a tanulóknak vasárnapig kell várniuk, azonban a megoldókulcs már ma este 6 órától elérhető a mategye.hu weboldalon. Az országos döntőt április közepén rendezik meg.


811_0_t 811_1_t 811_2_t 811_3_t
811_4_t 811_5_t 811_6_t
Vissza