Felsőoktatási jelentkezés2019. február 14. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7808_0_300.jpgFebruár 17-ig hosszabbították meg a jelentkezési határidőt a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre. Egy üzemzavarnak köszönhetően tolták el a végső időpontot. A diákoknak a jelentkezést február 22-ig kell hitelesíteniük elektronikus úton az Ügyfélkapun keresztül, vagy a szükséges nyomtatványok postázásával.

Többen már túl vannak a felsőoktatásba való jelentkezésen, viszont aki még nem tette meg, az megkönnyebbülhet. Nemrégiben üzemzavar történt a felvi.hu oldalon, így egy jogszabály miatt most két nappal kitolták a jelentkezési határidőt.

„Nagyon örülök, hogy meghosszabbították, mert még így van időm átgondolni, hogy az ózdi karra jelentkezzek-e, az anyagmérnökire” - nyilatkozta Jakab-Kelemen Máté.

„Én már jelentkeztem a héten, viszont egészen tizenhetedikéig lehet módosítani, ameddig nem véglegesítjük a sorrendet. Én a Miskolci Egyetemre jelentkeztem, de beírtam az egri Eszterházy Károly Egyetemet is” - mondta Demeter Dorottya.

A Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata is várja még a jelentkezőket. Városunkban idén három alapszakot hirdettek meg. Kettő nappali és egy levelező képzés indul államilag finanszírozott és önköltséges formában is.

„Bent a Polgármesteri Hivatalban továbbra is várjuk a jelentkezőket, mind az anyagmérnök, mind a mérnökinformatikus, mind pedig a szociális munka képzésekre. Ezen kívül a felvételi regisztrációban, a felvi.hu adatainak a kitöltésében, a felcsatolt dokumentumok fénymásolásában, szkennelésében, illetve egyáltalán, hogy mit hogyan kell kitölteni, és még az érettségire való jelentkezésben is tudunk segíteni az érdeklődő diákoknak, felnőtteknek” - emelte ki Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A képzésekből legfeljebb hatot lehet megjelölni, ebből hármat ingyenesen, azon felül pedig jelentkezésenként 2000 forintos kiegészítő díjat kell fizetni. Ennek is február 17-e, éjfél a határideje. Ezt követően február 22-ig van lehetőség a hitelesítésre Ügyfélkapun keresztül, elektronikus úton, vagy a nyomtatványok postázásával.

Vissza