Tetőtűz Szennán (képgalériával)2019. február 13. (szerda) 19:00 - Városnews/7803_0_300.jpgKigyulladt egy családi ház tetőszerkezete ma reggel az Egressy Gábor utcában. A helyi lánglovagokat a szomszédok riasztották a tűzhöz. A katasztrófavédelem gyors és szakszerű beavatkozásának köszönhetően hamar megfékezték a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős.

Szennán, az Egressy Gábor utca 8. szám alatt található családi ház látszólag teljesen rendben van, ám a tetőn jól látható nyomokat hagytak maguk után a reggel felcsapó lángok. A házban jelenleg egy szlovák házaspár él, a feleség külföldön dolgozik, nem is tartózkodott itthon, amikor történt a baj. Férje egyáltalán nem beszél magyarul. Elvira Simonidesova azt mondja, hogy amikor Ózdon megvásárolták a házat, nagyon sok pénzt beleöltek, most pedig jelentős káruk keletkezett.
 
„Már reggel a riasztó jelezte a füstöt, mindjárt telefonáltunk, de a szomszédok is látták a füstöt és a tűzoltók már úton voltak. Gyorsan intézkedtek. Az egész tető száraz fából van” - mondta Elvira Simonidesova.

A tűzhöz az egyik szomszéd hívta a katasztrófavédelem munkatársait. Lánya reggel, a munkából hazaérve látta meg a lángokat, azonnal szólt édesapjának, aki pizsamában rohant az utcára.

„Kijöttem, láttam, hogy az egész tető füstben van. Rögtön hívtam a segélyhívó vonalat, hogy tűzoltó kell mert baj van. Tetőtűz van. A rendőrség hamarabb jött, de a tűzoltó is nyomban utána. A kutyát be kellett zárni. A szlovák illető a házban még aludt” - nyilatkozta Jónás József.

Az ózdi egységhez reggel hétkor érkezett a riasztás, hamar a helyszínre értek, eloltották a tüzet, kiszellőztették és átvizsgálták az épületet.

„A helyszínre két gépjárműfecskendővel vonultunk, ahol egy „D” sugár használatával történt a beavatkozás. A káresetben az épület tetőszerkezete, illetve egy szinten a födémszerkezete égett. Az eset kapcsán körülbelül egymillió forintos kár keletkezett, személyi sérülés szerencsére nem történt, a tűzeset körülményeit jelenleg vizsgáljuk” - hangsúlyozta Tiszai Attila, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka.

Ma délután a szomszédok is érdeklődtek a házaspár hogyléte felől. Többen megálltak kapujukban, hogy elmondják, számíthatnak rájuk, amennyiben segítségre van szükségük. A tulajdonosok biztosítással rendelkeznek, most már csak abban reménykednek, hogy az abból kapott összeg fedezi a javítás költségeit.


803_0_t 803_1_t 803_2_t 803_3_t
803_4_t
Vissza