Bizottsági döntések (képgalériával)2019. február 12. (kedd) 19:00 - Önkormányzatnews/7799_0_300.jpgKét napirendi ponttal kapcsolatban hozott döntést ma délután a képviselő-testület Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága. Az ülésen az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből származó fizetési kötelezettségeiről és a 2019. évi költségvetésről határoztak a tagok.

Több résztvevő jelenlétében két napirendi pontról döntött ma délután az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság. Elsőként az önkormányzat saját bevételeinek és adósságot keletkeztető ügyleteiből származó fizetési kötelezettségeiről tárgyaltak. Ez gyakorlatilag arról szól, hogy három évre előre meg kell becsülni a keletkező források elosztását. Ezután a 2019. évre tervezett költségvetésről tanácskoztak. Janiczak Dávid polgármester szerint egy jól megszabott büdzséről tárgyalhatnak.

„Egy olyan költségvetést tárgyalhat a bizottság és majdan a képviselő-testület, mely az előkészítés során ugyebár jegyző úr végzett el az intézményekkel, a legtöbb igény kielégítését tartalmazza intézményi szinten. Emellett azok a külön kérések, amelyek levélben érkeztek az anyag kiküldéséig, azok is be lettek építve” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A költségvetés kapcsán Obbágy Csaba fogalmazott meg kérdéseket. Egyik felvetése az óvodai étkeztetésekkel volt kapcsolatos.

„Azt tudom, hogy az Újváros Téri Óvodánál egy negyven éves sütő berendezést használnak. Szeptembertől ugye az Árpád vezér óvodának a főzését is hozzácsapták az Újváros Téri Óvodához. Ez azt jelenti, hogy naponta 320 főre főznek. 100 főre az Árpád óvodában, 210-re az Újváros Téri Óvodában, emellett 20 fő felnőtt is igénybe veszi a szolgáltatást” - mondta Obbágy Csaba, önkormányzati képviselő.

A napirend előterjesztője kifejtette, hogy a lehetőségekhez mérten minden igényt próbálnak kielégíteni. Emellett ebben az esztendőben pénzmaradványról is tárgyalnak majd, így annak a felosztása kapcsán is lehet forrásokra számítani. Végül mind két napirendi pontot elfogadták és elfogadásra javasolták a képviselő-testületnek.


799_0_t 799_1_t 799_2_t 799_3_t
799_4_t 799_5_t 799_6_t
Vissza