Látni és látszani (képgalériával)2019. február 12. (kedd) 19:00 - Rendőrségnews/7797_0_300.jpgA biztonságos téli közlekedésre hívták fel a figyelmet a Magyar Autóklub és az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai. A mai akcióban nemcsak a világítóberendezéseket vizsgálták meg, de a forgalomból kiemelt autósoknak tanácsokat is adtak az ellenőrzés során. Az autóklubosok a járművekbe fagyálló ablakmosó folyadékot is töltöttek.

Közlekedésbiztonsági akció keretén belül emelték ki ma a forgalomból a járműveket a Volny József úton. A Látni és látszani szlogen már ismerősen csenghet az autósoknak, most a rendőrség és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság kezdeményezéséhez a Magyar Autóklub is csatlakozott. A régióigazgató szerint hazánkban a kocsik jó része, legalább 15 százaléka alkalmatlan a forgalomban való részvételre. Sokan nem fordítanak elég figyelmet a láthatóságra sem.

„Nagyon sok olyan gépjárművezetővel találkozunk itt is, aki nem igazán foglalkozik a gépjármű állapotával, ugyanakkor nagyon sokan gondosan felkészített autóval vesznek részt a közlekedésben. Akik ily módon jelennek meg, és így kerül sor a megállításos ellenőrzésükre, kapnak tőlünk egy egy éves Autóklub-tagságot, ami egy ingyenes tagságot biztosít” - mondta Csobod László, a Magyar Autóklub régióigazgatója.

A szokásos ellenőrzéseken túl – mint a forgalmi- és a vezetői engedély lekérdezése, illetve alkoholteszt – most a világítóberendezéseket, az ablakmosó folyadék szintjét, valamint a gumiabroncsokat is megvizsgálták. A szakemberek tanácsokkal is ellátták a megállított autósokat, illetve ha már fogytán volt az ablakmosó folyadék, az autóklubosok feltöltötték a tartályt.

„Országos tendencia az, hogy egyre komolyabban veszik a járművezetők ezeket a körülményeket, de még mindig nagyon sokat elmulasztják ezeket az ellenőrzéseket, valamint ezeknek az alkatrészeknek beszerzését, a műszaki állapot folyamatos ellenőrzését. Van ezen a téren teendőnk, mindenkinek. Igazándiból úgy veszem észre, hogy egyre komolyabban veszik az járművezetők ezt a részét is a dolgoknak” - nyilatkozta Rajhóczki Péter, az Ózdi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának osztályvezetője.

Az akció lényege a figyelemfelhívás volt, de akadt olyan, akit elmarasztaltak bizonyos hiányosságok miatt. A hatórás ellenőrzés során most a személyautók kerültek középpontba.


797_0_t 797_1_t 797_2_t 797_3_t
797_4_t 797_5_t 797_6_t 797_7_t
797_8_t
Vissza