Örök kötelék (képgalériával)2019. február 12. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/7796_0_300.jpgA Házasság Hete rendezvénysorozat keretein belül tartott előadást Szőke Gábor a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az előadás a jó házasság fenntartásáról és a családról szólt, így az intézmény tanulói számára is ezeket az értékeket közvetítette. A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták az iskolalelkész szavait.

Közös játékkal kezdődött az az előadás, amelyet a Házasság Hete programjain belül tartottak meg a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az iskolalelkész szavait érdeklődve hallgatták a diákok, sőt interaktív beszélgetéssé alakult az előadás. Szőke Gábor a tanulókkal együtt gyűjtötte össze a házasság öt alappillérét. A kapcsolat két ember feltétel nélküli szeretetére épül, ahol fontos a hűség, a család és a szentség.

„A házasság miért is lényeges, mire készül egy ifjú pár, esküvőre, vagy a házasságra. Az esküvő csak egy ceremónia, egy külsőség, a házasság viszont holtomiglan-holtodiglan tartó dolog. Dolog? Egy élet! Egy hatalmas nagy játék, férj és feleség között, ami egészen a sírig szól. Erről szeretnék ma a fiataloknak egy közös játékot tartani, és átmenni abba az irányba, hogy mi is az, amire készülnek” - mondta Szőke Gábor, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium iskolalelkésze.

Az előadáson szó esett a házas felek harmonikus egységéről is, illetve a család létét befolyásoló tényezőkről. A lelkész és a tanulók együtt szedték össze, melyek azok a tényezők amik fontosak, illetve mik nem szükségesek ahhoz, hogy egy friss házaspár együtt tudjon élni.

„Szerintem azért fontos erről beszélni, hogy fel tudjunk készülni erre a dologra. Például hallhattuk atyától is, hogy ne helyezzük előrébb a szülők véleményét, a barátok véleményét, hanem próbáljuk meg együtt kiépíteni ezt a kapcsolatot. Ne legyen első számú a pénz, és hogy ugyanannyi időt fordítsunk a partnerünkre, mint amennyit a gyerekünkre, ha van” - emelte ki Keller Ivett, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A rendezvénysorozat február 14-én folyatódik, az Olvasó Mizerák István termében Greta May, Mason Murray és Trux Béla tart irodalmi felolvasóestet hasonló témakörben. Ezt követően február 15-én pénteken, szintén az Olvasóban családi játszóházzal zárul a Házasság Hete programsorozat.


796_0_t 796_1_t 796_2_t 796_3_t
796_4_t 796_5_t 796_6_t 796_7_t
796_8_t 796_9_t
Vissza