Pingponggal emlékeztek (képgalériával)2019. február 11. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7795_0_300.jpgKorpai Ferencre emlékeztek az asztaliteniszezők. Az egykori kiváló sportoló 2007-ben, mindössze 53 éves korában hunyt el, azóta minden esztendőben versenyt rendeznek a tiszteletére. Idén mintegy ötven sportoló érkezett az ország számos pontjáról, hogy megméresse magát az Árpád Vezér Általános Iskola tornatermében.

Tíz asztalon pattogott a labda vasárnap az Árpád Vezér Általános Iskola tornatermében. Az intézmény adott otthont ugyanis a 13. Korpai Ferenc Asztalitenisz Emlékversenynek. A sportág legendás ózdi alakja 2007-ben, 53 éves korában hunyt el, egykori sporttársai és tanítványai azóta minden évben versennyel tisztelegnek előtte. Korpai Ferenc életútját és pályafutását Török Richárd idézte fel a megnyitón.

„Korpai Ferenc egészen 1967-től az Ózdi Kohász igazolt játékosa volt. 1977-től az Ózd Városi Sportegyesületet erősítette. NB3-ban és NB2-ben is kihagyhatatlan tagja volt a csapatnak. Szerintem igazán meghatározó és kiváló sportember volt Korpai Ferenc” - emlékezett vissza Török Richárd, az Ózdi Sport- és Élményközpont sportszervezője.

Korpai Ferenc pályafutása során fél évtől eltekintve mindvégig az ózdi együttest erősítette. Kiemelkedő technikai tudás és szorgalom jellemezte, emiatt pedig példaképként állítható minden fiatal sportoló elé.

„A mai gyerekek már nem ismerik, mert már tizenhárom éve, hogy elment a soraink közül. De ő példakép volt mindenkinek. A harciasság, a küzdelem jellemezte. Lelkes, megbízható játékos volt. Ő minden szempontból igazi példakép” - mondta Barak Viktor, a versenybíróság vezetője.

Az idei megmérettetésre mintegy ötven asztaliteniszező, köztük közel húsz utánpótláskorú játékos érkezett városunkba az ország számos pontjáról, sőt a Felvidékről is. Ők több korcsoportban, egyéniben, illetve párosban is összecsaphattak. Voltak köztük olyanok is, akik évtizedekkel ezelőtt kerültek el Ózdról, most mégis visszalátogattak.

„Itt kezdtem pingpongozni, és hallottam a Feriről. Úgy gondoltam, hogy ennyivel tiszteletemet tehetem, hogy eljövök erre az emlékversenyre. Pár éve voltam a Mlinárik János emlékversenyen is, ő volt az edzőnk. Aztán kimaradt néhány év, de úgy gondoltam, így megemlékezhetek a régi sportegyesületemről és annak egy kiváló játékosáról” - nyilatkozta Szigeti Béla, a Gödi SE asztaliteniszezője.

Az emlékversenyen az ózdiak is jól szerepeltek. A férfi párosok mezőnyében Fűkő Zoltán és Oláh Krisztián kettőse bizonyult a legjobbnak, Kovács Attila és Danczinger Milán harmadik lett. Egyéniben Kovács Attila nyakába arany, Fűkő Zoltánéba és Oláh Krisztiánéba ezüst, míg Barak Viktoréba bronzérem került. Ezúttal azonban nem az eredmény, hanem a méltó emlékezés volt a legfontosabb.


795_0_t 795_1_t 795_2_t 795_3_t
795_4_t 795_5_t 795_6_t 795_7_t
795_8_t 795_9_t
Vissza