Döntés előtt (képgalériával)2019. február 8. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7790_0_300.jpgA Miskolci Egyetem ózdi képzéseivel ismerkedtek a diákok. Az anyagmérnöki, a mérnökinformatikus, valamint a szociális munka szakok iránt érdeklődők nemcsak a felvételi követelményekről hallhattak bővebb információt. Az egyes ágazatokban dolgozó szakemberekkel is beszélgethettek az elhelyezkedés lehetőségeiről.

Pályaválasztási nyílt napot tartott ma délután a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata. A régió meghatározó felsőoktatási intézménye városunkban háromféle képzést kínál, így ma is az anyagmérnök, a mérnökinformatikus, valamint a szociális munka szakok iránt érdeklődőket várták. A diákok először egy általános tájékoztatót hallottak a Tiszti Kaszinóban, többek között a felvételi követelményekről, illetve a képzés folyamatáról és az elhelyezkedési lehetőségekről.

„Az ilyen típusú szakemberek, az ezekben az ágazatokban végzett szakemberek azonnal el tudnak helyezkedni. A városban lévő intézmények, vállalatok, cégek várják mind az anyagmérnököket, mind az informatikusokat, és természetesen a szociális szféra, a szociális ágazat is tele van diplomás álláshirdetésekkel, a szociális munkán végzettek számára” - hangsúlyozta Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

Míg az anyagmérnöki és a szociális munka képzés nappali tagozaton folyik, addig a mérnökinformatikus-hallgatók levelezős munkarendben sajátíthatják el a diploma megszerzéséhez szükséges ismereteket. A továbbtanulás azoknak a diákoknak is elérhetőbbé vált az Ózdi Kihelyezett Tagozatnak köszönhetően, akikre túl nagy anyagi terhet róna az utazási-, illetve szállásköltség. A nyílt napra Szlovákiából is érkeztek gimnazisták, és a helyi középiskolák diákjai is ellátogattak a rendezvényre. Sokan már határozott elképzelésekkel rendelkeznek tanulmányaik folytatásáról.

„Vonz, mert helyben van, a szüleimnek is sokkal könnyebb lenne a továbbtanulásom, nem kellene költeni olyan összegben az én jövőmre. Mivel műszaki terület, engem érdekel is, valamint nagyon jó lehetőségek vannak, mert három cég is segíti a tanulást. Duális képzésben is részt lehet venni, szóval igazán kedvező” - mondta Hegyi Ákos.

Az érdeklődők az előadásokat követően a képzésekben részt vevő jelenlegi hallgatókkal, valamint az egyes ágazatokban dolgozó szakemberekkel is beszélgethettek. Ellátogattak továbbá a Városi Múzeumba, a Digitális Erőműbe és a duális képzésben partnerként részt vevő Ózdi Acélművekbe is. A végzős gimnazistáknak éppen egy hét áll még rendelkezésükre a végleges döntéshez, a jelentkezési határidő február 15. Később még egy alkalommal módosíthatnak a megjelölt szakok sorrendjén.


790_0_t 790_1_t 790_2_t 790_3_t
790_4_t 790_5_t 790_6_t 790_7_t
790_8_t
Vissza