Összetartó közösség (képgalériával)2019. február 3. (vasárnap) 19:42 - Politikanews/7768_0_300.jpg„Vitassuk meg a jövőnket!” címmel szervezett ifjúsági konferenciát a Fidelitas Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete a Digitális Erőműben. Az egész napos programon szó esett az országos aktuálpolitikai kérdések mellett a megyei és helyi történésekről és lehetőségekről is. Később az oktatás fontossága és a karriertervezés került a középpontba.

A Fidelitas térségi tagjaival telt meg a Digitális Erőmű vezérlőterme, hiszen „Vitassuk meg a jövőnket!” címmel szervezett ifjúsági konferenciát az 1996 óta működő szervezet. A megjelenteket Riz Gábor országgyűlési képviselő köszöntötte. Beszédében utalt arra, hogy a tradíciókat folytatva kell jövőt építeniük a fiataloknak. Dr. Csuzda Gábor a Fidelitas helyi csoportjának elnöke szerint létfontosságú, hogy megteremtsék a lehetőséget a közös gondolkodásra.

„Fontos számunkra, hogy a mai rohanó világban a fiataloknak legyen egy olyan közössége, ahol közéleti kérdésekről tudunk személyesen jó hangulatban beszélgetni. Olyan témákat boncolgatunk, amelyek meghatározzák Ózd és térsége jövőjét. A fiatalokat abból a szempontból is érintik ezek a témák, hogy milyen pályát választanak, és milyen kötődésük van a városhoz. Nekünk fontos, hogy a fiatalok itt helyben találják meg számításaikat, itt alapítsanak családot és a megszerzett tudásukkal gazdagítsák a várost, hiszen Ózd a mi közös ügyünk” - fogalmazott dr. Csuzda Gábor, a Fidelitas Ózdi Szervezetének elnöke

A konferencia egyik vendége volt Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke, országgyűlési képviselő, a Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának frakcióvetető-helyettese. Szerinte térségünk kiemelt figyelmet igényel, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az elmúlt héten bejelentett beruházás.

„Az Ózdi Acélművekben az állam húsz százalékos részesedést vásárolt. Ez közvetlenül azt jelenti, hogy egy tizennyolc milliárdos beruházás fog megvalósulni. Ez nyilván egy fontos lépése mindazoknak, amiről beszéltünk. Vagyis, hogy új munkahelyek jöjjenek létre és a városban boldogulni tudjanak a fiatalok. Szerintünk ez a legfontosabb kérdés” - mondta Böröcz László, a Fidelitas országos elnöke.

A megnyitót követően kerekasztal beszélgetésen vehettek részt a megjelentek, ahol a fiatalok oktatási, szociális helyzete volt a téma. A workshopon dr. Horváth Zita, felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár is részt vett.


768_0_t 768_1_t 768_2_t 768_3_t
768_4_t 768_5_t 768_6_t 768_7_t
768_8_t 768_9_t 768_10_t
Vissza