Félévi bizonyítvány (képgalériával)2019. február 1. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/7766_0_300.jpgKiosztották a félévi bizonyítványokat az általános iskolásoknak. Az oktatási intézményekben a fiatalok izgatottan várták a mai napot, hiszen így kaphatnak teljes képet az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményükről. Kiderül, milyen tárgyakból kell javítani, emellett a nyolcadikosoknak ezek a jegyek meghatározóak a felvételi szempontjából.

A félévi bizonyítvány az egyik mérője a diákok elmúlt időszakban nyújtott teljesítményének. Az Újváros Téri Általános Iskola tanulói is ma kapták kézhez a nyomtatványokat. A gyerekek már izgatottan várták, hogy melyik tantárgyból milyen jegyet kapnak. Volt, aki teljesen meg volt elégedve az átlagával, ám akadtak olyanok is, akik szeretnének tovább javítani.

„Jól sikerült a félévim, örülök, hogy ilyen lett. A nyelvtanon szeretnék majd még később javítani” - mondta Szabó-Rónai Rebeka, tanuló.

Szintén ma osztották ki a féléviket a Vasvár Úti Általános Iskola diákjainak. A nyolcadikosok számára különösen fontosak az érdemjegyek, hiszen a felvételi eljárásban nagy szerepe van a most elért eredménynek. A tanulók osztályfőnöke szerint szinte mindenki a tudásának megfelelően teljesített. Ennél a korosztálynál egyébként jellemző, hogy a második félévben kevesebb energiát fordítanak a tanulásra.

„Sajnos el tudjuk mondani az elmúlt évek tapasztalata alapján. Én most elmondtam a gyerekeknek, hogy ezt a hibát ne kövessék el. Persze ez nem mindenkivel fordul elő, de sokszor úgy érzik, hogy nagyok, és el lehet magukat kicsit engedni. Természetesen nagyon sok olyan gyerek van, aki azért szeretné tartani ezt az átlagot. Olyanok is vannak, akik eddig kitűnőek voltak, és ezután is azok szeretnének lenni” - nyilatkozta Kovács Eszter, osztályfőnök.

A fiatalok nagyrészt tudták, hogy milyen érdemjegyek állnak majd az ellenőrző füzetekben.

„Ilyenre számítottam, szerencsére csak egy darab négyesem lett. Ezt is szeretném majd év végére javítani. Ezután pedig a SZIKSZI-be jelentkezek nyelvi szakra” - mondta Pintér Petra, tanuló.

„Nem ilyenre számítottam. Lehetett volna egy picit jobb, de összességében elégedett vagyok” - hangsúlyozta Kovács Richárd, tanuló.

A nyolcadikosok számára a következő feladat a kompetenciamérés lesz. Ez május végén esedékes.


766_0_t 766_1_t 766_2_t 766_3_t
766_4_t 766_5_t 766_6_t 766_7_t
766_8_t 766_9_t
Vissza