Sorozatos feltörés2019. február 1. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7765_0_300.jpgTöbb autót is feltört az elmúlt hetekben az a férfi, akit az ózdi rendőröknek sikerült elfogni. A 29 éves gyanúsított nemcsak a nyílt utcán, hanem zárt udvaron parkoló járművek zárszerkezetét is felfeszítette. Volt olyan eset, amikor több mint százezer forintnyi értéket zsákmányolt. Most előzetes letartóztatásban várja az ügy folytatását.

Térfigyelő kamerák rögzítették, amint egy férfi körbejár egy parkoló furgont. Később fel is törte a járművet, és ellopta a benne hagyott értéktárgyakat. December vége és január eleje között több hasonló bűncselekményt is elkövetett, a rendőrök azonban a napokban elfogták.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett elkövetése miatt folytatnak eljárást egy 29 éves ózdi férfivel szemben. Ózd város területén több alkalommal több gépjárművet megrongált, azok zárszerkezetét felfeszítette, testi erővel kirángatta. A gépjárművekből több használati tárgyat, otthagyott értékeket tulajdonított el” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság  hivatalvezetője.

A gyanúsított más esetekben családi házak udvarára mászott be, és kihasználta, hogy az ott parkoló autók nincsenek bezárva. Az ajtót kinyitva magához vette a járműben hagyott értékeket, majd távozott. Volt, ahol csupán néhány ezer forintnyi készpénzt zsákmányolt, máshonnan azonban CD-s autórádiókat, ruhadarabokat, ékszereket, autóalkatrészeket tulajdonított el. Több sértettnek százezer forintnál is nagyobb kárt okozott. Sőt, nemcsak autókból, hanem melléképületből is lopott.

A 29 éves gyanúsítottat az összehangolt munkának köszönhetően a rendőrök elfogták, kihallgatták, majd őrizetbe vették. Az Ózdi Járásbíróság harminc napra rendelte el előzetes letartóztatását. Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, korábban lopás és garázdaság miatt is állt már bíróság előtt.

A rendőrség arra hívja fel a figyelmet, hogy mindenki győződjön meg róla, bezárta-e autóját. Továbbá senki ne hagyjon a járműben értékeket, különösen ne jól látható helyen. Ha mégis megtörténik a baj, azonnal értesítsék a hatóságot.

A kép illusztráció, forrás: internet.

Vissza