Bizottsági ülések (képgalériával)2019. január 30. (szerda) 19:00 - Önkormányzatnews/7758_0_300.jpgMegtartotta ma délután ülését az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési, illetve az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság is Zsuponyó Anett, valamint Kiss Judit távollétében Tóth Pál elnökletével. A grémiumok tárgyalt témái között voltak átfedések.

Az egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó központi ügyeletek körzeteiről – amely a fogorvosi ügyeletet érintette – mindkét bizottság egyeztetett, valamint egy rendeletmódosításról is tanácskoztak, amely szerint a családalapítási támogatást nemcsak házas-, de élettársi viszonyban élők is igénybe vehetik majd bizonyos feltételek teljesülése esetén. Mindkét bizottság tárgyalt saját, erre az évre vonatkozó munkatervéről is.

Az Egészségügyi, Szociális és Munkahelyteremtési Bizottság a családok és gyermekek átmeneti otthonának újbóli működtetésével kapcsolatos intézkedésekről is egyeztetett. Farkas Péter Barnabás alpolgármester kiemelte, hogy a kistérségi társulás keretein belül, a Magyar Református Szeretetszolgálat közreműködésével valósulhat meg a kezdeményezés. Borsodnádasdon találtak olyan épületet, amely alkalmas lehet az otthon létrehozására.

Az Ügyrendi, Igazgatási és Rendészeti Bizottság tanácskozott még az Ózdi Német, valamint Roma Nemzetiségi Önkormányzattal való együttműködés évente esedékes felülvizsgálatáról is. A napirendi pontokat mindkét bizottság jóváhagyta és elfogadásra javasolta. A holnapi képviselő-testületi ülést az Ózdi Városi Televízió reggel 9 órától élőben sugározza.


758_0_t 758_1_t 758_2_t 758_3_t
758_4_t 758_5_t 758_6_t 758_7_t
758_8_t 758_9_t 758_10_t
Vissza