Halálos baleset (képgalériával)2019. január 30. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7756_0_300.jpgHalálos közúti baleset történt Királd külterületén. Információnk szerint a húszas évei elején járó férfi az ózdi kórházban dolgozott, ide tartott amikor kicsúszott, és egy vele ellentétes irányba haladó tehergépjárművel ütközött. Életveszélyes sérüléseket szenvedett, és ellátása közben életét vesztette.

Krétajelek a havas aszfalton, teljesen összeroncsolódott autó az árokban. Ez a látvány fogadta azokat, akik ma reggel Királd felé vették az irányt. Az ezüst színű Ford Focus sofőrje Ózd felé tartott, amikor egy vele ellentétes irányba haladó, földet szállító Mercedes típusú tehergépjárművel ütközött. A balesetben a teherautó sofőrje könnyebben sérült, míg a személyautót vezető fiatal férfi szinte azonnal életét vesztette. A húszas évei elején járó férfi az ózdi kórházban dolgozott, oda sietett, mivel késésben volt.

„Királd külterületén, a 2524-es számú út és annak is a negyedik kilométerében, ma reggel hét óra előtt az elsődleges adataink szerint egy személygépkocsi eddig ismeretlen okok miatt áttért a szemközti forgalmi sávba, és ott összeütközött egy tehergépkocsival. Az autót vezető férfi sajnos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A mentősök kiérkezésükkor megpróbálták újraéleszteni, azonban ez nem vezetett eredményre” - mondta Janasóczki Attila, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hajnali órákban havazott, így a szerencsétlenség idején friss hó volt az utakon. A balesethez elsők közt az ózdi tűzoltók érkeztek meg, akik azonnal megkezdték a műszaki mentést.

„A reggeli órákban kaptuk a jelzést, miszerint Királd külterületen egy teherautó és egy személyautó ütközött. Kettő darab gépjárművel vonultunk a helyszínre, ahol a teherautó vezetője könnyebben sérült, illetve a személyautó gépjárművezetőjét kollégáim sajnos már csak holtan tudták kiemelni feszítő, vágó berendezés segítségével” - nyilatkozta Czene Zsolt, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnok-helyettese.

A helyszínelés ideje alatt teljes útzár volt érvényben. A baleset körülményei egyelőre tisztázatlanok, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az esetet.


756_0_t 756_1_t 756_2_t 756_3_t
756_4_t 756_5_t 756_6_t 756_7_t
756_8_t
Vissza