Életmentő támogatás (képgalériával)2019. január 30. (szerda) 19:00 - Fejlesztésnews/7755_0_300.jpgMintegy ötszázezer forintból bővült az Ózdi Mentőállomás eszközparkja. Városunk acélipari cége biztosította számukra az összeget, amelyből ezúttal egy modern motoros szívóberendezést sikerült vásárolniuk. A vállalat már több éve segíti az ózdi mentősök munkáját. Az új kellék tovább javítja a betegellátás színvonalát.

Lőw Gábor, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. képviselője nem üres kézzel érkezett az Ózdi Mentőállomásra. Bár az utóbbi időszakban az állomás jármű- és eszközparkját az Országos Mentőszolgálatnak, valamint városunk önkormányzatának köszönhetően is sikerült bővíteni, azért mindig van olyan készülék, amely hozzájárulhat a betegellátás színvonalának javításához. Az acélipari cég korábban is jelentős összeggel támogatta őket, akkor sürgősségi ollókat és hőmérőket vásároltak. Több éve jól működő kapcsolatot ápolnak.

„Közel ötszázezer forint értékű berendezést sikerült megvásárolni, ami alapvetően jelentősen megkönnyíti az életmentést, mert ez egy életmentő berendezés, a fulladást tudja megelőzni, és visszahozni az életbe a sérültet. A további terveink is arról szólnak, hogy ilyen és hasonló ügyek mellé az Ózdi Acélművek Kft. oda tudjon állni” - hangsúlyozta Lőw Gábor, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft. marketing vezetője, a Hotel Ózd Kft. ügyvezető igazgatója.

Lőw Gábor elmondta, hogy év közben sem hanyagolják el egymást az Ózdi Mentőállomás dolgozóival, hiszen mindig van valamilyen akció, gyakorlat, vagy fórum, ahol rendszeresen találkoznak velük, és ezt szeretnék 2019-ben is folytatni. Most egy modern motoros szívóberendezéssel sikerült gazdagítani segítségükkel a kelléktárat.

„A korábbi szívó az jelenleg 40-45 éves, nem mondható modernnek, az új motoros szívó az már igen. Ez egy ötszázezer forint értékű berendezés, amellyel a légutakat tudjuk szabaddá tenni, ez azért is jó, mert ezzel tudjuk szabályozni az erősségét a leszívásnak, és nem tudjuk leszakítani a légutak nyálkahártyáit, és ezáltal biztosabban tudjuk a feladatot elvégezni” - mondta Dovala Attila, az Ózdi Mentőállomás vezetője.

A régi szívó egyik legnagyobb hátránya volt, hogy gumiból készült a csöve, amely idővel elkopik. Kicsi az átjárhatósága, kézzel vagy lábbal kell működtetni. A dobozában egy lánc található, amely könnyen elszakadhat. Az új pedig megfelel a mai kor követelményeinek. Akkumulátorral rendelkezik, amelyet az autóban is tudnak tölteni, a szívás fokozatát is be lehet állítani rajta. Az új eszközt hamarosan az egyik váltóautóban helyezik majd el egy tartókonzol segítségével. További terveik is vannak. A jövőben például egy gyakorló babát is szeretnének vásárolni, amelyet intubálni és defibrillálni is lehet, segítségével kisebb csoportokat tanítanának meg az újraélesztésre, vagyis közintézményekben és gyárakban is szeretnének oktatást tartani.


755_0_t 755_1_t 755_2_t 755_3_t
755_4_t 755_5_t 755_6_t
Vissza