Kéretlen kísérő (képgalériával)2019. január 29. (kedd) 19:00 - Városnews/7751_0_300.jpgTöbb nőt is inzultált egy ismeretlen alak a Városi Stadionban. Információink szerint a férfi kerékpárral kísérgeti a kiszemelt lányokat. Volt, akit ismeretlenül megölelt, de akadt olyan hölgy is, akinek, idézem: a fenekére sózott. Ha zaklatás áldozatává válunk az a legjobb, ha mielőbb értesítjük a hatóságot és feljelentést teszünk.

„Ma elmentem futni és egy fiatalember követett, bicajjal jött utánam, de kiszúrta, hogy észre vettem, akkor elszivárgott, de egy idő után a semmiből ott termett, és egy jó nagyot rávágott a hátsómra.”

„Volt még fél köröm az épületig. 170-es pulzussal besprinteltem a büfé épületébe. Megálltam, kinéztem az üvegen és láttam, hogy ott áll és bámul befelé.”

Ezek a bejegyzések az egyik legnagyobb közösségi portálon olvashatóak. Az elmúlt időszakban több esetben is előfordult, hogy egy ismeretlen férfi kellemetlen helyzetbe hozta a Városi Stadionban futó nőket. De nem csak ez a két hölgy tud beszámolni ilyen megdöbbentő esetről. Egy ózdi lány múlt hétvégén indult el a barátaival futni, kicsit lassabb tempót ment mint a többiek, emiatt lemaradt. Egy ismeretlen alak először átölelte, de akkor azt gondolta, hogy összekeverték valakivel, ami viszont ezután történt arra nem számított.

„A sötétebb résznél a Tesco felőli oldalon megállt, és ott megvárt. Elfutottam mellette, csak nézett, nem szólt semmit, utánam jött, és a bicikliről egy hirtelen nagy ütést mért a hátsómra. Ekkor tudatosult bennem, hogy ez nem játék és ráordítottam, hogy menjen innen, mert nem vagyok egyedül és jönni fognak a többiek és visszafordultam, mert gondoltam, ha szembe elindulok, akkor hamarabb találkozok a futótársaimmal. Akik jöttek is, de kicsit későn, ezalatt az idő alatt a biciklis úriember még egy jó nagyot sózott a hátsómra, és elindult kifelé a stadionból” - nyilatkozta az egyik érintett.

Alapvető az elővigyázatosság. Egyedül ne menjünk futni, ha mégis úgy alakul, akkor családunk, barátaink tudjanak róla, hová megyünk pontosan, és mikor fogunk onnan visszaérkezni. A Városi Stadion klubépületének üvegablakán is olvashatóak a legfontosabb telefonszámok, köztük a városi rendészetét is érdemes elmenteni. Ha baj történik azonnal a hatóságot értesítsük, hiszen minél előbb tudomást szereznek a történtekről, annál gyorsabban a helyszínre érnek.

„Amennyiben a zaklatóval fizikai kontaktusba kerülünk mindenképpen próbáljuk magunktól ellökni, eltaszítani. Itt ügyeljünk arra, hogy a védekezés mértéke a támadásét ne haladja meg. Minden esetben kiáltsunk segítségért, és haladéktalanul értesítsük a rendőrséget. Ugyanis a rendőrség az, aki fel tudja deríteni és el tudja fogni a zaklatókat, forró nyomon a helyszínen, vagy annak közvetlen közelében” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A bejelentéseknek köszönhetően a sportlétesítmény területén a rendőrök és a rendészet munkatársai is gyakrabban járőröznek mostanában, rendszeresen ellenőrzik a területet, és felügyelik a biztonságot. A főépületben folyamatos portaszolgálat működik. Az Ózdi Sport- és Élményközpont vezetői korábban a világítást is kibővítették, hogy biztonságosabban lehessen közlekedni, valamint tervben van egy kamerarendszer kiépítése is.

Rendőrség: 107
Ózd Városi Rendészet: 06-30/281-7321


751_0_t 751_1_t 751_2_t
Vissza