Mentősökre támadt2019. január 28. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/7747_0_300.jpgAz őt ellátó mentősökre támadt egy férfi a Hétes telepen. A 26 éves elkövető egy családi vita hevében rokonaival dulakodott, majd megsebesítette magát egy tükörrel. Amikor sérülését vizsgálták, és megpróbálták ellátni, belerúgott az ápolóba. A kórházba szállítás ideje alatt is trágár szavakkal szidalmazta a mentősöket, egyiküket megpróbálta leköpni is. A rendőrök őrizetbe vették.

A Hétes telepre riasztották a mentőket pénteken este kilenc óra körül. Információink szerint egy férfi élettársához akart bejutni az egyik lakásba. A nő édesanyja megpróbálta elküldeni, ő azonban berúgta az ajtót, majd szidalmazni kezdte rokonait. A szóváltás dulakodássá fajult, a 26 éves férfi pedig egy tükörrel megsértette a saját fejét. Mentőt hívtak hozzá, de az ellátás során is agresszívan viselkedett.

„A kiérkező mentős kollégák megpróbálták ellátni a sértettet, illetve az elkövetőt is. Az elkövető férfi ezt sérelmezte, és több alkalommal tettleg bántalmazta, megütötte, illetve megrúgta, trágár szavakkal illette az őt ápoló mentősöket. Ezt követően kollégáim az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították, kihallgatták és őrizetbe vették, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és más bűncselekmények miatt” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A férfi a kórházba szállítás során is folyamatosan trágár szavakkal illette, szidalmazta a mentősöket. Úgy tudjuk, az ápolót megpróbálta leköpni is. Ez egyébként már nem az első hasonló eset térségünkben. Néhány héttel ezelőtt egy járdánházi férfi feleségéhez riasztotta a mentőket. Bár közölték vele, hogy az asszony nincs életveszélyben, ő mégis sértegetni kezdte a segíteni próbáló egység tagjait, próbált bennük félelmet kelteni. Megöléssel, megveréssel fenyegette őket, és a defibrillátort is meg akarta rongálni.

Aki a segíteni próbáló mentősökre, esetleg orvosokra, ápolókra, vagy más, közfeladatot ellátó személyre támad, bűncselekményt követ el. Tettéért kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Még súlyosabb szankcióra számíthat, ha mindezt fegyverrel követi el.

A 26 éves férfit az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai őrizetbe vették, és előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásának indítványozására. Az eset kapcsán akár garázdaság, magánlaksértés és becsületsértés miatt is felelhet majd.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza