Nonstop futball (képgalériával)2019. január 25. (péntek) 19:00 - Sportnews/7740_0_300.jpgHuszonnégy órán át rúgják a bőrt a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. Az intézményben már többéves hagyománya van az egész napon át tartó focinak. Napközben a testnevelés órák keretein belül, este pedig előzetes beosztás alapján váltják egymást a csapatok a pályán. A diákok évről évre várják ezeket az alkalmakat.

Megállás nélkül futballoznak a diákok ma reggel hat órától a SZIKSZI-ben. Az intézményben nem először rendeztek huszonnégy órás focit, már hatodik esztendejében jár a kezdeményezés. Minden tanévben kétszer, télen, illetve tavasszal is várják a jelentkezőket. Napközben a testnevelés órák keretein belül rúgják a bőrt, délután és este pedig előzetes beosztás alapján váltják egymást a pályán a fiatalok.

„Minden területen kapnak a diákok alternatív programokat, tanórán kívüli foglalkozásokat. Tegnap irodalmi délután volt, verseket olvastak, ami szintén nagyon tetszett nekik, ma pedig a futballé a főszerep, kedden a röplabdáé lesz. Szinte minden hétre adódik olyan lehetőség, amit szeretnek. A huszonnégy órás foci szinte hagyomány, évente kétszer megrendezzük, és kérik, várják. Nagyon szeretik, és éjszakára is kitartó csapatok jönnek össze” - emelte ki Zimmermann Tamás, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium testnevelője.

Zimmermann Tamásnak a diákok is segítettek a szervezésben. Azt mondják, az iskola életében fontos szerepet tölt be a sport, az ehhez hasonló rendezvényeknek pedig a közösségépítésben is fontos szerepük van.

„Nagyon szeret focizni a legtöbb fiatal, ez a kedvenc sport itt az iskolában. Szinte minden szünetben, tesi után itt is maradnak játszani. Úgy gondoltam, biztosan jó szórakozás lesz nekik” - mondta László Márton, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja.

„Pozitívan tapasztaltam, hogy igen sportos iskoláról van szó, és ha nem is mindenki komolyan, de azért hobbiszinten mindenki sportol valamit, játszik labdajátékot. Ez nagyon pozitív” - nyilatkozta Németh Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium diákja.

A SZIKSZI-ben egyébként minden tanévben rendeznek házibajnokságot. A maratoni rendezvénybe most annak az éppen aktuális mérkőzéseit is beépítették. Korábban ráadásul még hosszabb, megszakítás nélküli focizásra is invitálták a fiatalokat és az öregdiákokat. Az intézmény fennállásának hetvenedik évfordulóján hetven órán keresztül pattogott a labda a tornateremben. Ehhez hasonlót terveznek a 75. jubileumra is.


740_0_t 740_1_t 740_2_t 740_3_t
740_4_t 740_5_t 740_6_t 740_7_t
740_8_t
Vissza