Néptáncos vizsga (képgalériával)2019. január 24. (csütörtök) 19:00 - Oktatásnews/7734_0_300.jpgVizsgával zárták az első félévet a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola Kihelyezett Néptánctagozatának diákjai. A program nagy népszerűségnek örvend, hiszen a szülők ilyenkor képet kaphatnak a táncórák menetéről. A tanulók örömmel mutatták meg, hogy mit tanultak az elmúlt hónapokban, és ez alapján kapták meg az érdemjegyeiket is.

Megteltek a padsorok a Bolyky Tamás Általános Iskola aulájában, hiszen ebben az esztendőben is megszervezték a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola Kihelyezett Néptánctagozatának félévzáró vizsgáját. Ez alkalommal is nagy volt az érdeklődés. A szülők izgatottan várakoztak, hiszen volt olyan gyermek, aki most először állt közönség elé.

„A szülők képet kapnak egy óra menetéről. Van benne egy kis bemelegítés, motívumgyakorlat és játék. A végén pedig egy kis improvizáció az addigi táncanyagból. Tulajdonképpen ez határozza meg a gyerekek érdemjegyét” - mondta Elekné Holló Hilda, a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti Iskola Kihelyezett Néptánctagozatának művészeti vezetője.

A fiatalok bemelegítéssel kezdték az előadást. Ebben a korban sajátítják el az ifjú néptáncos palánták az alaplépéseket és magát a színpadi elhelyezkedést is.

„Én már nagyon vártam a mai napot. Minden évben van félévi és év végi vizsgánk. Erre kapjuk a néptánc jegyeinket, ami az egész évben számít. Nagyon vártam már, hogy táncoljunk, mert sokat készültünk” - nyilatkozta Bíró Csenge Luca, néptáncos.

Az eseményen a tanulók a bevett gyakorlat szerint egymásnak mutatták meg a különböző lépéseket. Ennek köszönhetően játékos formában rögzülnek a motívumok, és folyamatos a sikerélmény.


734_0_t 734_1_t 734_2_t 734_3_t
734_4_t 734_5_t 734_6_t 734_7_t
734_8_t 734_9_t 734_10_t
Vissza