Daganatos kislány2019. január 22. (kedd) 19:00 - Egészségnews/7726_0_300.jpgA kétéves Henrietta májátültetéséhez kér segítséget családja az emberektől. Fél éve derült ki, hogy a kislánynak rosszindulatú májdaganata van, azóta kemoterápiával kezelték. Ez azonban nem elég, így teljes májátültetésre van szüksége. A műtét elvégzésére nincs lehetőség Magyarországon, így a családnak Németországba kell utaznia, ehhez próbálnak támogatókat keresni.

A hangonyi család immár fél éve jár orvostól orvosig a kis Henrietta egészségének érdekében. 2018 júniusában diagnosztizáltak nála rosszindulatú májdaganatot, amit már több kemoterápiás kezeléssel próbáltak gyógyítani. Bár kisebb javulást elértek az orvosok, a kislánynak teljes májátültetésre van szüksége, ám erre hazánkban nincs lehetőség, csak Németországban. Az út finanszírozásához a Balogh családnak nincs megfelelő anyagi háttere: bár Henrietta édesapja folyamatosan dolgozik, az nem elegendő.

„A pesti orvosok fogják nekünk intézni, onnan szállítanak fel minket Németországba, ott fogják elvégezni ezt a műtétet, és remélem minden jól fog sikerülni. Illetve mondták, hogy kell neki egy donor is, aki vagy én leszek, vagy az apukája, mivel nem tudják a daganatot simán eltávolítani, csak az egész májával együtt” - mondta Balogh Mariann, édesanya.

A kislány nagymamája minden módon próbál segíteni a családnak. Nyugdíjából támogatja őket, illetve bármi adódik, igyekszik mellettük állni.

„Miskolcon volt öt-hat hónapig, oda befeküdtem vele, jártunk hozzá mindig, hála Istennek ott sikerült kisebbíteni a daganatot. Már most jobban van, csak most Pestre kell menni, utána pedig Németországba” - nyilatkozta Lázár Jánosné, nagymama.

A család minden apró segítséget örömmel fogad. Aki szeretné támogatni a kis Henrietta gyógyulását, a +36/20-992-2964-es telefonszámon veheti fel a kapcsolatot a hangonyi családdal a gyűjtés menetével kapcsolatosan.

Vissza