Felkészülési torna (képgalériával)2019. január 21. (hétfő) 19:00 - Sportnews/7718_0_300.jpgBellér László emlékére rendezett felkészülési kézilabdatornát az ÓAM-Ózdi KC. A serdülő korosztály számára kiírt megmérettetésen ebben az esztendőben hat csapat nézett farkasszemet egymással. A résztvevő fiatalok olyan ózdi származású sportolókkal is találkozhattak, akik ma már a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a korosztályos válogatottak játékosai.

Ezen a hétvégén is kézilabda-pattogástól volt hangos a Marosi István Városi Sportcsarnok. A korábbi évek gyakorlatát folytatva a Bellér László emléktornával folytatódott az ÓAM-Ózdi KC téli programja. A megmérettetésen ebben az esztendőben a házigazdák mellett a Kecskeméti Sportiskola, a Kazincbarcikai KSE, a VSD Dunakeszi, a DVTK-Eger, valamint a Mezőkövesdi KC korosztályos csapata vett részt. Az esemény névadója a sportág egyik kiemelkedő helyi személyisége volt.

„Bellér László egy nagyon fontos alakja volt az ózdi kézilabdasportnak. Természetesen az idősebb korosztály ódákat tudna róla is és a többi egykori kiválóságról zengeni. Akkoriban ugye első osztályban játszott a férfi kézilabdacsapat és Bellér László volt az első válogatott játékos, akit Ózdról beválogattak” - emelte ki Marosréti Ervin, az ÓAM-Ózdi KC ügyvezetője.

Bellér László gyermekei rendszeresen részt vesznek a már hagyományosnak mondható tornán. Lányát örömmel tölti el, hogy a klub komolyan veszi az emlékek ápolását.

„Nagyon jó érzés, hogy tovább tudjuk vinni édesapánk nevét, és minden évben megemlékeznek az ő munkásságáról és tevékenységéről. Nagyon nagy élmény, hogy ilyen sok gyermek részt vesz ilyenkor a tornán, emellett a család neve ezáltal is fennmarad” - mondta Bellér Emese Viktória.

A résztvevő fiatalok nemcsak gyakorlatban, a pályán fejleszthették tudásukat. A létesítmény étkezőjében olyan sportolókkal találkozhattak, akik egykor Ózdon kezdték karrierjüket, ma pedig már a Nemzeti Kézilabda Akadémia és a korosztályos válogatottak játékosai.


718_0_t 718_1_t 718_2_t 718_3_t
718_4_t 718_5_t 718_6_t 718_7_t
Vissza