Sikeres pályázat (képgalériával)2019. január 18. (péntek) 19:00 - Fejlesztésnews/7713_0_300.jpgKözel nyolcszázmillió forintot nyert korszerűsítésre az Ózdi Távhő Kft. A cég két pályázaton is sikerrel szerepelt a közelmúltban a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretében.

Egyik tervük, annak a csatornának a földbefektetése, amely jelenleg a most épülő piac területén húzódik, ezt a Piac út alatt vezetnék el, valamint huszonhét hőközpontot szeretnénk szétválasztani, tehát huszonhét épület rendelkezne saját hőközponttal, a fűtőerőművet változó tömegáramúvá építenék át, amellyel rengeteg villamos energiát spórolnának meg. Az erőműben két nagy teljesítményű gőzkazánt is átalakítanának meleg vizes kazánná, amelyeket így tartalékként használnának, helyükre pedig egy kisebb teljesítményű gyors gőzfejlesztőt tennénk be. Halász Sándor, a vállalat ügyvezetője elmondta, hogy a közelmúltban már az utolsó közbeszerzési ellenőrzésen is átestek, így már a Nemzeti Fejlesztési Programiroda kezében van a pályázat sorsa, vagyis az ő jóváhagyásuk szükséges a kivitelezés megkezdéséhez.

„A faaprítékos fűtőerőmű esetében háromszázharminc millió forintról beszélünk, a másik pedig négyszáznegyven millió forint, tehát hétszázhetven millió forintról beszélünk. Ezt összevonták közbeszerzés szempontjából, tehát nem külön fogják kezelni a közbeszerzést, hanem egyben. Tehát a győztes fogja építeni a faaprítékos kazánt is és a többi beruházás tekintetében is ő járhat el. Remélem ózdi szakemberek és ózdi cégek is részt vehetnek majd ebben. Bízom benne hogy így lesz” - nyilatkozta Halász Sándor, az Ózdi Távhő Kft. ügyvezetője.


713_0_t 713_1_t 713_2_t 713_3_t
713_4_t

 

Vissza