Sorozatos betörés2019. január 18. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/7711_0_300.jpgBetöréssorozatot göngyölített fel az Ózdi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja Arlóban. Az elkövető nemcsak ott, hanem a szomszédos Borsodszentgyörgyön is követett el bűncselekményt. Mindhárom esetben nagy értékű műszaki cikkeket zsákmányolt, ezek mindegyike előkerült a rendőri intézkedésnek köszönhetően.

Az Ady Endre úton, vagyis a 25-ös főút Arlón áthaladó szakaszán szinte egész nap nagy a forgalom, ám ez sem tartotta vissza azt a férfit, aki rövid időn belül két családi házba is betört a környéken. De nemcsak itt, hanem a szomszédos zsákfaluban, Borsodszentgyörgyön is követett el bűncselekményt. Volt olyan ingatlan, ahol a bejárati ajtóban is kárt tett, máshová viszont rongálás nélkül tudott behatolni.

„Az ingatlan lakói, a sértettek elmentek otthonról, temetésre, boltba, egyéb ügyintézésre. Ezt kihasználva kifigyelte az elkövető, hogy az ingatlan üres. Oda behatolva mindhárom esetben nagy értékű műszaki berendezéseket, Stihl fűrészt, illetve szórakoztató elektronikai eszközöket tulajdonított el. A szemfüles körzeti megbízott minden esetben felderítette a bűncselekményeket és azok elkövetőjét, majd visszaadásra kerültek az eltulajdonított tárgyak a sértetteknek” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A betörő jelentős anyagi kárt okozott a sértetteknek: volt ahol hetvenezer forint értékű zsákmányt szedett össze, máshol a 250 ezer forintot is meghaladta ez az összeg. Az ellopott műszaki cikkeket később megpróbálta eladni, az egyik televíziót például már a vevőnél találták meg az egyenruhások. Végül minden értéktárgy előkerült, azokat a rendőrök lefoglalták.

Az adatgyűjtés során kiderült, hogy a betöréses lopások elkövetőjének már egyéb bűncselekmények is vannak a rovásán. A rendőrök őt végül egy másik üggyel kapcsolatban elfogták és előállították az Ózdi Rendőrkapitányságra.

Az egyenruhások mindenkinek azt tanácsolják, hogy az ajtókat és ablakokat jól zárják be, ha elmennek otthonról. Nagyobb biztonságot jelentenek a több ponton záródó biztonsági ajtók, és segíthetnek a megelőzésben a különböző kamerák, mozgásérzékelők és riasztórendszerek, utóbbiakhoz akár távfelügyelet is kérhető. Ha mégis megtörténik a baj, célszerű minél hamarabb értesíteni a rendőrséget.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza