Sportos köszöntés (képgalériával)2019. január 17. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7708_0_300.jpgHetven kör futással köszöntötték tegnap délután az Ózdi Teknőc Futó Club elnökét születésnapja alkalmából. Kormos Józsefet a Városi Stadionban lepték meg az egyesület tagjai és barátai. A sportos megmozdulás ötletgazdája Vanczák Attila volt, akihez rengeteg sportbarát csatlakozott. A futók olyan fényképekkel is megajándékozták az ünnepeltet, amelyeken életének legjelentősebb pillanatai voltak megörökítve.

Az Ózdi Hegyifutó Versenyt már 1991-ben is az Ózdi Teknőc Futó Club szervezte. Azóta sok idő eltelt, a klubtagok is folyamatosan cserélődtek, valami viszont nem változott. Kormos József a futó egyesület vezetője, aki az első perctől máig összefogja a csapatot. Az elnök tegnap ünnepelte hetvenedik születésnapját. Munkásságát, törekvéseit, kitartását barátai egy meglepetés futással hálálták meg, akik összesen hetven kört teljesítettek a tiszteletére a Városi Stadion külső körívén. Az esemény ötletgazdája fontosnak érezte a program megszervezését.

„Egy nagyon régi barátság fűz hozzá, és a sport révén folyamatosan tartottuk a kapcsolatot, sok mindent megszerveztünk együtt, rengeteg eseménynek voltunk a közös házigazdái. Úgy gondoltam, hogy a barátságunk is kötelez arra, hogy valamivel emlékezetessé tudjuk tenni ezt a napot számára” - nyilatkozta Vanczák Attila, az esemény szervezője.

A résztvevők minden egyes teljesített kör után egy fotóval kedveskedtek az ünnepeltnek, amelyeken az elmúlt esztendők legszebb pillanatai voltak megörökítve. A képek sorban egy tablón foglalták el végleges helyüket, az utolsó darabhoz azonban édesség is járt. A barátok köszöntése után az öröm könnyei sem maradtak el. Józsi bácsi meghatódva gondolt vissza eddigi élete legjelentősebb pillanataira.

„Nehéz erről beszélni így, hogy mondjam, kicsit elszorul a szívem. Örültem neki, jó volt, nagyon kellemes volt, főleg az, hogy volt aki ezt megszervezte. Gondolom, hogy ha ennyien eljöttek, akkor ennyien is szeretnek vagy tisztelnek. Én is úgy gondolom, hogy amit csak meg tudok tenni a csapatért, vagy a közösségért, vagy a sportért azt megtettem, hiszen az életemnek ebben a hetven évében, minden év és minden nap ezzel telt el” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

Nagymarczi István, a klub alapítója, valamint elnökségi tagja. Ötvenöt éve sportolnak együtt, rengeteg gyereknek szóló és szabadidős versenyt rendeztek együtt. A hetvenes években több megmérettetésen is közösen vettek részt.

„Ha nem lett volna Józsi, nem lett volna klub most se. Mindenféleképpen ő tartja össze, esetleg mi hárman, négyen, öten besegítünk a vezetésbe, de ez csak rajta múlik, úgyhogy Isten éltesse még vagy harminc évig legalább, hogy addig fennálljon a klub, mert ha ő nem lesz, akkor ez a fajta klub megszűnik” - hangsúlyozta Nagymarczi István, az Ózdi Teknőc Futó Club elnökségi tagja.

A születésnapi meglepetés rendezvény egy jó hangulatú, múltidézős beszélgetéssel zárult a tekecsarnok előterében.


708_0_t 708_1_t 708_2_t 708_3_t
708_4_t 708_5_t 708_6_t 708_7_t
708_8_t 708_9_t 708_10_t 708_11_t
708_12_t 708_13_t 708_14_t 708_15_t
708_16_t
Vissza