Felrobbantotta a gázpalackot 2019. január 16. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/7701_0_300.jpgBaltával akarta fejbe ütni feleségét, majd gázpalackot robbantott magára tegnap délután egy férfi Járdánházán. A férj nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az esethez a rendőrséget és a katasztrófavédelmet is riasztották. A férfit közveszélyokozás miatt előzetes letartóztatásba helyezték.

Egy vita torkollott majdnem öngyilkosságba tegnap délután Járdánházán. Az ötvenöt év körüli férfi féltékenységi rohamában fejszével akarta fejbe vágni huszonhat éves feleségét, aki kezével védekezett, így jobbára csak az sérült meg. Kötés borítja.

„Fejbe akart vágni, de nem sikerült, mert lenyomtam az ágyra. De akkor még józan volt. Délelőtt kezdett inni, olyan 10 óra felé. Kiszaladtam a fürdőszoba elejére, belevágta az ajtóba a fejszét, benyomta a fejszével az ajtót. De elvettem tőle, behajítottam a tányérok közé, és úgy ütött kétszer hátulról meg ököllel, a hátamat” - idézte fel az eseményeket Kovács Lászlóné.

A feleség elmondása szerint az amúgy rendes, hegesztőként dolgozó férfi gyakran szokott inni, gyógyszerre is: olyankor nem lehet vele bírni. Most is ez történt, és amikor a nő kiszaladt az utcára, hogy a szomszédok segítségével hívja a rendőröket, a férj bezárkózott a házba. Az egyenruhások kiérkezésükkor többször is felszólították, hogy jöjjön ki.

„Ennek nem tett eleget, többször hangot adott annak, hogy ő fel fogja robbantani ott az ingatlant, illetve saját magát. Ekkor kollégáim késedelmet nem tűrve megpróbáltak az épületbe behatolni, illetve annak ablakát betörni. Halk detonációt hallottak, amikor a helyszínre érkező katasztrófavédelmi munkatársak segítségével behatoltak az ingatlanba” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A tűzoltóság híradó-ügyeletére 13 óra 45 perckor tettek bejelentést a rendőrök.

„A családi házba a tulajdonos bezárkózott, illetve abból gázszagot éreztek szivárogni a járőrök. Az egységeink egy gépjárműfecskendővel, hat fővel kezdték meg a vonulást. Kiérkezéskor a felderítés időpontjában az épületben gázrobbanás történt. Az épületbe behatoltak, a bent tartózkodó egy főt kimenekítették, illetve átadták a mentőszolgálat embereinek, valamint a keletkezett tüzet rövid idő alatt eloltották” - nyilatkozta Tőkés Tamás, az Ózdi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka.

Tűzvizsgáló bevonásával elemzik az esetet. A rendőrség közveszélyokozás miatt előzetes letartóztatásba helyezte a férfit, mivel több személy életét is veszélyeztette a robbanással.

Vissza