Vízi versengés (képgalériával)2019. január 16. (szerda) 19:00 - Sportnews/7700_0_300.jpgMegtartották az úszás diákolimpia térségi döntőjét. A Városi Uszodában három iskola mintegy hatvan tanulója ugrott a medencébe, ők korcsoportonként három-három versenyszámban mérhették össze felkészültségüket. A legjobbak a miskolci megyei döntőben képviselhetik majd Ózdot.

Már javában zajlanak a különböző sportágak diákolimpiai versengései, többek közt a futsalosok és a játékos sportverseny résztvevői is több fordulón vannak túl. Most az úszók számára is megkezdődött a sorozat, a Városi Uszodában három intézmény: a Bolyky Tamás, az Újváros Téri és a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai ugrottak a medencébe. Mintegy hatvan gyerek versengett egymással, a tapasztalatok szerint az úszás kedvelt sportág.

„Népszerűnek számít, hiszen Peti és Tamás minden nap ezért dolgozik, hogy népszerűsítse a sportágat. A diákolimpián is, és az életben is. Úgy érzem, hogy az úszás nagyon fontos láncszeme a diákolimpiának, amit most is láthatunk mögöttem” - mondta Török Richárd, az Ózd Térségi Diáksport Bizottság titkára.

A versenyen korcsoportonként három-három versenyszámban mérhették össze tudásukat a fiatalok. Volt mellúszás, gyorsúszás és hátúszás is. Iskolai keretek között egyébként csak a mellúszás oktatására van lehetőség, aki más úszásnemekben is kipróbálná magát, külön foglalkozásokon gyakorolhat.

„Minden iskolának benne van a tantervében Ózd városában az úszásoktatás, úgyhogy ez meg is valósul. Nyilván ezt is egyénekre bontva lehetne értékelni, így változó, hogy ki az, aki megtanul, és ki az, aki nem” - emelte ki Schifter Tamás, a versenybíróság elnöke.

A medencében ezúttal is voltak szoros küzdelmek, de volt a gyerekek között igazi éremhalmozó is. Németh Bence nyakába például két arany került.

„Két éve, elsős koromban kezdtem, kipróbáltam többfajta sportot is, de ez tetszett” - nyilatkozta Németh Bence.

A térségi döntőben a B-kategóriás versenyzők szálltak medencébe. A legjobbak február elsején, a megyei döntőben folytathatják, ahol az egyes korcsoporttól a középiskolásokig mindenki ott lesz, sőt az elit kategóriás úszók is bekapcsolódnak.


700_0_t 700_1_t 700_2_t 700_3_t
700_4_t 700_5_t
Vissza