Téli sport (képgalériával)2019. január 15. (kedd) 19:00 - Sportnews/7695_0_300.jpgA szánkóhúzó versennyel folytatódott a Kondi Napok programsorozat. Idén tizenhét páros rajtolt el a Bíben-völgy bejáratánál, hogy teljesítse a háromszáz méteres távot. A szervezők a leggyorsabbakat éremmel jutalmazták, de minden résztvevő kapott ajándékot. A szabadidős rendezvény februárban az úszással folytatódik.

Idén is a Bíben-völgy bejáratától rajtolt el a Kondi Napok szabadidős programsorozat legnépszerűbb állomása, a szánkóhúzó verseny. A megfelelő hómennyiségnek köszönhetően most kitűnő pálya várta a mozogni vágyókat a domboldal melletti területen.

„Az időjárás is kegyeibe fogadott bennünket, nem úgy mint egy pár éve. Van hó, lehet rajta szánkózni, ha az idő egy kicsit naposabb lenne, még szebb is lenne. Nem bántam volna, ha többen eljönnek, vannak akik az előző próbákon részt vettek, most nem tudtak eljönni, több mint valószínű, hogy akadályoztatva voltak, de azért örülök neki, hogy ennyien is itt vannak, és ezt a mai napot erre szánták” - mondta Kormos József, az Ózdi Teknőc Futó Club elnöke.

A szervezők több korcsoportba sorolták a jelentkezőket, majd néhány köszöntő gondolat és egy gyors szabályismertetés után el is rajtolt az első páros. A nap egyik színfoltja volt, amikor az egyik bátor apuka két kislányát egyszerre húzta a kijelölt útvonalon. Voltak olyanok, akik az elmúlt években is teljesítették ezt a próbatételt, de akadt olyan is, aki először vett részt a szánkóhúzó versenyen.

„Az interneten láttuk meg, hogy a mai nap rendezik ezt a szánkóhúzó versenyt, már tavaly is el akartunk jönni, de sajnos akkor betegség miatt nem tudtunk. Most viszont megmérettettük magunkat” - nyilatkozta Török Gergely.

Az útvonal az Ózdi Hegyi Futóverseny ovisok számára kijelölt pályájával megegyezik, így körülbelül 300 métert kellett megtenniük a vállalkozó szellemű ózdiaknak. A verseny viszonylag könnyen teljesíthető, nincs benne nagy emelkedő. A leggyorsabbak idén 1 perc 36 másodperc alatt hagyták maguk mögött a távot. A korcsoportok legjobbjait éremmel jutalmazták a szervezők, de senki nem távozott üres kézzel. A Kondi Napok programsorozat a szabadidős úszással folytatódik február 17-én az uszodában. Az idei évad pedig a dombfutással zárul majd tavasszal.


695_0_t 695_1_t 695_2_t 695_3_t
695_4_t 695_5_t 695_6_t 695_7_t
Vissza