Polgármesteri találkozó (képgalériával)2019. január 14. (hétfő) 19:00 - Kistérségnews/7693_0_300.jpgBorsodnádasdon találkoztak a térség polgármesterei. Az ülés keretében idézték fel az elmúlt év történéseit, illetve megvitatták az előttük álló feladatokat és lehetőségeket. Az értekezletet Riz Gábor országgyűlési képviselő nyitotta meg, beszélt a turizmus és a kerékpárút-hálózat fejlesztéséről, a befektetők fontosságáról. Az ózdi járás települései összesen közel 25 milliárd forintnyi támogatást kaptak az elmúlt évben.

A térség 14 polgármestere értekezett Borsodnádasdon a járás ügyeiről, elmúlt évéről, illetve az előttük álló feladatokról. Többek közt szó esett a kis- és nagyvállalkozók helyzetéről, a turizmus fejlesztéséről és a munkaerőhiányról is. Riz Gábor országgyűlési képviselő megnyitó beszédében azt is felsorolta, mennyi támogatást kaptak külön-külön az ózdi járás települései. Ez közel 25 milliárd forintot tesz ki összesen.

„Ez egy hagyományos rendezvény volt, minden évet a polgármesterek térségi szerveződésével, ilyen zsíroskenyér-partival indítunk. Áttekintjük a magunk mögött hagyott évet, és egy kicsit kitekintünk a tárgyi évre. Ez egy nagyon fontos közösségi rendezvény és a zsíros kenyér meg a lila hagyma úgy összekovácsolja ezt a mai programot” - mondta Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A találkozónak helyet adó Borsodnádasd polgármestere is informatívnak és fontosnak tartotta az egyeztetést. Szó esett a tűzifa rezsicsökkentéséről is, amely főleg ebben az időben foglalkoztatja a kisebb települések lakosait.

„Örömmel hallottuk, hogy 3,4 milliárd forint az, ami Borsodnádasdot érinti az elkövetkezendő időszakban, részint ez már el is kezdődött az iskola konyhaépületi energetikájában, a kerékpárút és a zöld város programelemei keretében. A téli idő miatt, most egy kicsi pauzát tartunk. Nagyon bízunk benne, hogy azok a fejlesztések, amik a helyi vállalkozásokhoz érkeztek, ezek is jó forrásra találnak” - nyilatkozta Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere.

Városunk polgármestere is részt vett az eseményen, ő is hasznosnak ítélte az egyeztetést.

„A mai találkozó egy hagyományos találkozónak volt mondható, amikor a képviselő úr a kistérség polgármestereivel közösen indítja el az évet. Ilyenkor főként az elmúlt év sikereiről, nehézségeiről szoktunk beszélni, és problémákat tudunk felvetni, amiknek a megoldásában képviselő úr tud segíteni. A mai alkalom is ilyen beszélgetésekkel telt, szerintem hasznos volt mindenki számára” - fogalmazott Janiczak Dávid, polgármester.

A találkozón nemcsak az elmúlt év eredményeiről és a megvalósult fejlesztésekről egyeztettek. Szó esett a fennálló nehézségekről, a jövőbeni tervekről, és a települések vezetői előtt álló feladatokról is.


693_0_t 693_1_t 693_2_t 693_3_t
693_4_t 693_5_t 693_6_t 693_7_t
693_8_t 693_9_t
Vissza