Új eszközök2019. január 10. (csütörtök) 19:00 - Sportnews/7684_0_300.jpgTámogatást kért és kapott a Magyar Sportlövők Szövetségétől a Meteor Lövész Klub. Az egyesület fő profilja az utánpótlás korú sportolók felkészítése és versenyeztetése.

A most elnyert eszközök nagy mértékben segítik majd az edzések lebonyolítását, és a megmérettetéseken való sikeres részvételt. A klub egy rendszerbe került be, vagyis az eredményektől függően további fejlesztések is várhatóak. Ezentúl két darab légpuska, két darab légpisztoly, valamint ugyancsak két lőlapmozgató gép teljesít majd szolgálatot náluk. Ezek összértéke körülbelül hatszázezer forint. Kulcsár József elnökségi tag szerint talán az utóbbiak a legfontosabbak a későbbi célok elérésének érdekében.

„Jelenleg négy lőlapmozgatónk üzemel. Ezeket ki tudjuk egészíteni, vagyis meglesz a hat lőállás, így jobban kihasználhatjuk a lőteret. Nem lesz olyan zsúfoltság. 2019-es célunk, hogy egységes lőlapmozgatók legyenek, tehát a hat darab egyforma legyen. Ha ez sikerül, minősítést kaphat a lőtér. Ez azt jelenti, hogy minősítő versenyeket is tudunk majd itt helyben rendezni” - nyilatkozta Kulcsár József, a Meteor Lövész Klub elnökségi tagja.

Vissza