Játékos sportverseny (képgalériával)2019. január 8. (kedd) 19:00 - Sportnews/7677_0_300.jpgHét csapat részvételével rendezték meg a diákolimpiai játékos sportverseny megyei döntőjét a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A fiatalok ezúttal is tíz feladat teljesítésével bizonyították rátermettségüket. Városunkat az Újváros Téri és a Bolyky Tamás Általános Iskola képviselte. Végül az országos elődöntőbe két miskolci csoport kvalifikálta magát.

Ismét gyermekzsivajtól volt hangos ma délelőtt a Marosi István Városi Sportcsarnok. A fiatalok az egész megye területéről érkeztek, összesen hét csapat képviseltette magát. A korábbi esztendők gyakorlatának megfelelően most is tíz versenyszámban mérték össze tudásukat a diákok. Benőcs Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára szerint ez egy kedvelt programnak számít. 
 
„Az elmúlt éveket tekintve majdhogynem rekord számú, öt körzetben rendeztünk városi, illetve körzeti döntőket. Korábban jellemzően ez két-három városi erőpróbát jelentett, most öt körzetben sikerült. Egyre több csapat jelentkezik megyei szinten is, és a korábbi fordulók győztesei jöttek el ide” - mondta Benőcs Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület titkára.

Az Újváros Téri Általános Iskola csapata végig jól teljesített, így közvetlenül a miskolciak mögött zárta a napot. 

„Nagyon jól éreztem magam és egy kicsit el is fáradtam. Nekem kedvenc feladatom nincs, mert mindegyik jó és mindegyik nehéz” - nyilatkozta Zákányi Janka.

A Bolyky Tamás Általános Iskola szerezte meg az ötödik helyet. Felkészítőjük szerint hasonló erőviszonyokra számítottak.

„Jól teljesítettek a gyerekek. Körülbelül azt az eredményt produkáltuk, amire előzetesen számítottunk. Úgy terveztük, úgy kalkuláltunk, hogy valahol a középmezőnyben fogunk végezni” - értékelt Albert Csaba, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

Az országos elődöntőbe két miskolci csapat, vagyis a Gyarmati Dezső Sport Általános Iskola és a Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola jutott be. Ezt a megmérettetést Egerben rendezik majd meg, körülbelül február közepén.


677_0_t 677_1_t 677_2_t 677_3_t
677_4_t 677_5_t 677_6_t 677_7_t
677_8_t 677_9_t 677_10_t 677_11_t
Vissza