Több vízcsekk2019. január 8. (kedd) 19:00 - Híreknews/7674_0_300.jpgNem egyszerre számlázta ki az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. a korábbi időszakban fogyasztott vízmennyiséget városunk lakóinak. A társaság új informatikai fejlesztése miatt több hónapon keresztül nem érkezett számla a háztartásokba. Az ÉRV Zrt. az elmaradt számlákat sűrűbben és hosszabb fizetési határidővel bocsátja majd ki.

Városunk több lakója is a legnagyobb közösségi portálon fejezte ki nemtetszését a hirtelen kipostázott vízcsekkekkel kapcsolatban. A városi televízió stábja megkereste az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. munkatársait ezzel kapcsolatban, és a következő választ kapták a társaságtól:

„Társaságunk arra törekszik, hogy a Felhasználók érdekeit szem előtt tartva, a működését és az informatikai rendszereit folyamatosan modernizálja. Több olyan fejlesztés is folyamatban van, amely érinti a Felhasználókat is, ezek közül az egyik a számlázás” - áll az ÉRV Zrt. közleményében.

A számlázási rendszer átállása miatt az elkövetkezendő időszakban még nem a megszokott rendben történik a számlázás. A lakosoknak most visszamenőleg több hónapnyi számlát kell befizetniük, de nem egy összegben. Ez leginkább azoknál a fogyasztóknál fordulhat elő, akiknél új bekötés, szerződés-megújítás, mérőcsere, tulajdonváltozás vagy éppen számlakorrekció történt.

„Én nálam és az én környezetemben nem küldtek ki több számlát. Csak egyet vagy legfeljebb kettőt. Mondjuk az összeget azt keveselltem rajta, mert én többet szoktam fogyasztani. Ami azért egy kicsit gond, később majd egyszerre többet kell majd fizetni. Általában kisnyugdíjasok vagyunk, kis keresetű emberek vagyunk, ez nem annyira jó” - mondta Asztalosné Herpai Mária.

„Ha egyszerre kiküldik a három havi számlát, az körülbelül 20-25 ezer forint. Azt egyszerre az ember nem bírja kifizetni a többivel együtt. Akkor oda a nyugdíj teljesen, nem marad pénze még élni sem. Jobb lenne ha havonta küldené ki egyszer, hogy nekik kerüljön pénzbe, ne nekem” - hangsúlyozta Barta-Vámos Béla Imre.

Azoknál a felhasználóknál, ahol minimális a fogyasztás, negyedévente állítanak ki számlát. Ebben az esetben az elszámolási időszak három hónap. A felhasználók kérésére azonban a számlakibocsátás gyakorisága módosítható.

Az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. a sűrűbben kibocsátott sárga csekkeknél hosszabb fizetési határidőt szabott meg. A számlázás rendje várhatóan tavaszra áll vissza a megszokott formába. Az ÉRV Zrt. a lakosok számára részletfizetési lehetőséget is biztosít. A felhasználók az ózdi Ügyfélszolgálat nyitvatartási idejében tájékozódhatnak a fogyasztással és a számlázással kapcsolatban.

A kép illusztráció.

Vissza