Fogorvosi ügyelet (képgalériával)2019. január 5. (szombat) 18:36 - Egészségnews/7669_0_300.jpgÚjra van fogászati ügyelet Ózdon. Már az első napon több mint tizenöten vették igénybe a szolgáltatást, volt olyan is, aki Egerből jött. A fogorvosok mostantól minden szombaton és vasárnap reggel hattól délig állnak rendelkezésre az Október 23. téren, ha nagy a baj. A körzethez egyébként tizenhét település, azaz közel ötvenötezer ember tartozik.

Korszerű eszközök és rendelő: ez a látvány fogadja azt, aki belép a fogorvosi ügyeletnek otthont adó helyiségbe. Ózdon utoljára a 90-es években volt fogászati ügyelet, akkor még az Almási Balogh Pál Kórházban. Amióta az megszűnt, csak Miskolcon, illetve Debrecenben volt legközelebb ilyen típusú sürgősségi ellátás. Január elsejétől, pontosabban e hónap első hétvégéjétől azonban az Október 23. tér 1. szám alatti épület első emeletén már enyhülésre találhat az, akinek gyorsan kell a segítség.

„Nyolc fogorvos és nyolc asszisztensnő az, aki fogja biztosítani az ellátást. Az ózdi fogorvosok azok, akik most részt vesznek benne, de azt tudni kell, hogy ez kistérségi feladatellátás, amely tizenhét település lakosságának nyújt egészségügyi ellátást” - mondta Sivák Tamásné, az ÓTSZEGYII egészségügyi referense.

A kistérségi társulás településein mintegy ötvenötezer ember él, így nemcsak a vonatkozó törvény, hanem a nagy számú lakosság is indokolta az ügyeletet.

„Csak a mai napon már tizenöt sürgősségi ellátás történt a fogászati ügyeleten, ez is bizonyítja azt, hogy mennyire fontos a város számára a fogászati ügyelet, amely a mai naptól elérhető. Én köszönöm szépen az orvosoknak és a kollégáknak azt a munkát, amit belefektetnek abba, hogy Ózd város lakosságát fogászatilag is most már sürgősséggel ellássák, és felhívjuk mindenkinek a figyelmét arra, hogy ha fontos, vegyék is igénybe ezt a szolgáltatást” - hangsúlyozta Janiczak Dávid, polgármester.

A fogorvosi ügyeleten a sürgős eseteket látják el, így a szolgáltatások közé tartozik a fogeltávolítás, a vérzéscsillapítás, az idegentest-eltávolítás, a törött fog lecsiszolása, a gyökércsatorna megnyitása, illetve az ezekhez szükséges érzéstelenítés és röntgen. A rendelő minden szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon reggel hat óra és dél között fogadja a betegeket.


669_0_t 669_1_t 669_2_t 669_3_t
669_4_t 669_5_t 669_6_t 669_7_t
669_8_t 669_9_t 669_10_t 669_11_t
669_12_t 669_13_t
Vissza