Kidobott fák (képgalériával)2019. január 4. (péntek) 19:00 - Városnews/7667_0_300.jpgJövő héttől szállítják el a kidobott fenyőfákat. Vannak, akik már a két ünnep között leszedték a karácsonyi díszeket, sokan pedig vízkereszt napjáig várnak a fák lebontásával. A szolgáltató folyamatosan végzi a feleslegessé vált fenyők begyűjtését. Az elszállítás a lakosság számára nem jelent többletköltséget.

Tavaly decemberben rengetegen válogattak az örökzöldek közül a karácsonyi ünnepek közeledtével. Most, vízkereszthez közel a hulladékgyűjtő edények mellett kidobott, elszáradt fenyőfák várakoznak sorsukra. Eddig az otthonok ünnepi díszeként szolgáltak, mostanra viszont feleslegessé váltak, és kikerültek az utcára. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai a következő héten kezdik meg a fák elszállítását.

„A kidobott fenyőfák elszállítását Ózd város területén a korábbi évekhez hasonlóan vízkereszt után, azaz 2019. január 6-át követően február 8-ig végezzük. A gyűjtőedények környékére kihelyezett fenyőfák gyűjtése a vegyes hulladékkal együtt, a megszokott gyűjtési napjainkon történik” - nyilatkozta Lázár Dorina, a BMH Nonprofit Kft. PR és kommunikációs menedzsere.

A szolgáltató arra kéri a lakosságot, hogy a fenyőfákat úgy helyezzék a szeméttárolók mellé, hogy azok ne akadályozzák a gyalogos- és kerékpáros forgalmat. A város több pontján is tapasztalható, hogy a lakók nem megfelelő helyre helyezik ki a feleslegessé vált fenyőfákat. Ezzel nemcsak a szolgáltató munkáját nehezítik meg, hanem meg is bírságolhatják őket hanyag cselekedetükért.

A gyűjtőjáratok a szolgáltatási terület jelentős részéről a sajókazai hulladékkezelő centrumba szállítják a fenyőfákat, ahol felaprítják, majd komposztként hasznosítják újra azokat.


667_0_t 667_1_t 667_2_t 667_3_t
Vissza