Tisztes helytállás (képgalériával)2019. január 4. (péntek) 19:00 - Sportnews/7665_0_300.jpgKazincbarcikai siker született a negyedik korcsoportos futsal diákolimpia megyei elődöntőjében. A Pollack Mihály Általános Iskola csapata mindkét mérkőzését megnyerve végzett az élen, így ők mérethetik meg magukat a megyei fináléban is. Városunkat a bolykysok képviselték, akik a második helyen zártak.

Ózd adott otthont a futsal diákolimpia megyei elődöntőjének. A Marosi István Városi Sportcsarnokban a házigazda Bolyky Tamás, a kazincbarcikai Pollack Mihály és az edelényi Borsodi Általános Iskola mérte össze tudását körmérkőzéses formában. A barcikaiak esélyesként érkeztek a tornára, ugyanis több tagiskolából választhatták ki a legtehetségesebb fiatalokat. Első meccsüket éppen a Bolykyval vívták.

„Nehezen indult. Türelemre intettem a csapatomat, láttam nagyon sok pozitívumot, ezeket szerettem volna kiemelni. Így is küldtem most őket pályára. Utána beindult a gépezet, elindultak azok az akciók, amiket ők valójában tudnak” - értékelt Simon László, a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola testnevelője.

A pollackosok aztán az Edelényt is magabiztosan győzték le, így az esélyeknek megfelelően ők léptek tovább a megyei fináléba. A második helyért szoros csata alakult ki: a bolykysok kettő-kettő után büntetőkkel múlták felül a Borsodi Általános Iskolát. Testnevelőjük szerint a legnagyobb kihívást a Kazincbarcika elleni összecsapás jelentette.

„Úgy érzem, nagyon szépen helytálltunk. Nagyon erős ellenféllel találkoztunk, a barcikai csapat élvonalbeli labdarúgókat tud felvonultatni utánpótlásszinten. Sajóvölgyés gyerekek, stb. Ennek ellenére a mi kis lelkes, amatőr társaságunk reményen felül teljesített” - hangsúlyozta ifj. Albert Csaba, a Bolyky Tamás Általános Iskola testnevelője.

A bolykys csapatban több olyan játékos is volt, akinek nem a teremlabdarúgás az elsődleges sport az életében. Vannak, akik súlyemelésben, mások kézilabdában jeleskednek. Gazdag Dominik utóbbiak közé tartozik. Ma védőként segítette a futsalcsapatot.

„Én választottam, ez a poszt tetszett, szeretek ott hátul lenni, és irányítani a csapat többi tagját” - nyilatkozta Gazdag Dominik, a Bolyky Tamás Általános Iskola játékosa.

A háromcsapatos torna győzteseként tehát a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola gárdája vehet részt a megyei fináléban, és próbálhatja kiharcolni ott is a továbbjutást. Az országos döntőnek február elején Debrecen ad otthont.


665_0_t 665_1_t 665_2_t 665_3_t
665_4_t 665_5_t 665_6_t 665_7_t
665_8_t
Vissza