Újévi fogadalmak2019. január 2. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/7659_0_300.jpgSokan tesznek újévi fogadalmat, de a kutatások szerint az emberek 75-80 százaléka nem képes megtartani azt. Az új esztendő jó alkalom lehet a rossz szokások elhagyására, az új célok kitűzésére, illetve arra, hogy tiszta lappal indulhassunk. Vannak, akik inkább azt vallják, nem ehhez az időponthoz kell kötni a terveik megvalósítását.

Fogyókúra, heti háromszori edzés, dohányzásról való leszokás, egészségesebb élet, hosszú távú szerelem. Ez csupán néhány azok közül, amelyeket az új esztendő beköszöntével megfogadnak az emberek. Az új év kezdete nagy lendületet ad mindenkinek, ilyenkor a célok kitűzése könnyebben sikerül. Sokan mégis úgy gondolják, hogy fölösleges év elején bármit is megígérni, hiszen aki változtatni akar az életén, az tegye meg akkor, amikor ez megfogalmazódik benne.

„Én megfogadtam már régen a fogadalmamat. Be is tartom a mai napig” - mondta Kis Gyuláné.

Az újévi fogadalomtétel sokak szerint felesleges, másoknak viszont erőt és reményt ad az életmódváltásra. Célszerű egy dologra összpontosítani, és akkor biztos, hogy sikerülni fog.

„Én azt várom, hogy minden jó legyen. Én nem itthon dolgozom, Bécsbe járok ki. Sok munkát remélek és, hogy minden jó legyen” - nyilatkozta Osváthné Rita.

Átlagosan az emberek 75-80 százaléka nem képes betartani az új ígéreteket.

„Én nem hiszek benne. Szerintem, aki megakar változni, az az év bármelyik szakában megtud változni” - hangsúlyozta Közantalné Énekes Mária.

Összességében elmondható, hogy egy jó fogadalomhoz egy alaposan megválasztott, konkrét és reális cél, önbizalom és kitartás szükséges. Így biztos sikerül elérnünk  kitűzött céljainkat.


Vissza