Mozgalmas ünnepek2019. január 2. (szerda) 19:00 - Városnews/7658_0_300.jpgIttasan okozott balesetekhez, családi konfliktusokhoz és petárdázókhoz is riasztották az ózdi rendőröket az ünnepek alatt. A pirotechnikai eszközökre vonatkozó előírásokat sokan figyelmen kívül hagyták, pedig súlyos bírsággal jár a szabálysértés. A fel nem használt tűzijátékokat még a héten vissza kell vinni a vásárlás helyére.

Megnövekedett forgalom az üzletekben és az utakon, autókkal teli parkolók. Az év végi ünnepek alkalmával ezúttal is sokan indultak útnak, hogy meglátogassák rokonaikat. A rendőrség fokozott jelenléttel igyekezett biztosítani, hogy mindenki számára zökkenőmentesen, biztonságosan teljen az év vége. Az egyenruhások számára nem volt eseménytelen ez az időszak. Több balesethez is ki kellett vonulniuk az elmúlt napokban.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai az ünnepek alkalmával több esetben intézkedtek ittas gépjárművezetőkkel szemben. A volán mögé alkoholfogyasztás után ültek be, és több esetben, a város különböző pontjain okoztak közúti balesetet. Szerencsére személyi sérüléssel járó balesetünk nem volt” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Nemcsak az utakon volt a megszokottnál is több dolguk a rendőröknek. Szilveszter éjjelén voltak családi konfliktusok, jelentettek be zaklatást és verekedést is. A pirotechnikai eszközökre vonatkozó előírásokat nem mindenki tartotta be: volt, aki felelőtlenül, a kezéből próbált fellőni egy tűzijátékot, ő az arcán szenvedett égési sérüléseket. Az egyenruhások petárdázókat is fogtak: az ilyen típusú durrogtatás tilos hazánkban. Tűzijátékot is csupán december 31-én este hat órától másnap reggel hatig lehetett használni.

A megvásárolt, de fel nem használt tűzijátékokat mindenki köteles visszavinni a vásárlás helyére. Ezt január ötödikéig kell megtenni, azok árát a kereskedők nem fizetik vissza. Aki ezt követően pirotechnikai eszközöket használ, vagy birtokol, 150 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható.

Városunkban szinte minden nagyobb áruház parkolójában lehetett vásárolni tűzijátékokat. A konténerek még most is a helyükön vannak, azokra a kereskedők kifüggesztettek egy ügyeleti telefonszámot is, amelyen bárki jelezheti, ha leadásra váró pirotechnikai eszközei vannak.


Vissza