Közös ünnep (képgalériával)2018. december 21. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/7651_0_300.jpgÉrints meg! címmel nyílt meg Zajácz Tamás bőrműves, iparművész kiállítása ma délelőtt a Digitális Erőműben. A rendezvényhez kapcsolódó Karácsonyi Forgatagban a térség őstermelőinek és kézműveseinek portékáit lehetett megvásárolni. A tavalyi évhez hasonlóan Riz Gábor országgyűlési képviselő meghívta a választókerület polgármestereit és együtt díszítették fel a közös fenyőfát.

Egy kiállítás megnyitójával vette kezdetét a program ma délelőtt a Digitális Erőműben. A földszinti galériát Zajácz Tamás bőrműves, iparművész alkotási töltötték meg. A művész azért adta az Érints meg! címet a tárlatnak, mert ezt az anyagot szerinte csak tapintással lehet megérteni és megfelelő módon értékelni.

„Számomra ez nem élvezet, így nem tekintem munkának. Mindenképpen kitöltöm a hétköznapjaimat. Az újságírók azt szokták mondani, hogy a téma az utcán hever, én pedig azt vallom, hogy a természet mindennek az alapja. Ennek megfelelően munkásságom elején főként természeti képeket csináltam. Növényeket fákat és virágokat. Ezután rájöttem, hogy számomra a legszebb az emberi, egészen pontosan a női test” - emelte ki Zajácz Tamás, bőrműves, iparművész.

Riz Gábor országgyűlési képviselő az hangsúlyozta, hogy egy különleges közösséget alkotnak a polgármesterek. Neki az is a feladata, hogy egységet kovácsoljon és megteremtse a lehetőséget arra, hogy a települések vezetői egymás teljesítménye előtt is tiszteleghessenek.

„Nagy ez a terület, hiszen hetvenegy település tartozik a hármas számú választókerületbe. Ebben van nemzeti park, ipari terület és mezőgazdasági terület. Sok féle arccal és sokféle beidegződéssel, de egy közös sorssal, ami a mi térségünket jellemzi. Büszkén viseljük sorsunkat és optimizmussal tekintünk a jövőbe” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő.

A megjelent polgármesterek az intézmény csarnokában felállított karácsonyfa előtt gyülekeztek. Az összetartozás szimbólumaként közösen helyezték el a települések neveivel ellátott mézeskalács figurákat a közös karácsonyfán. Városunkat Farkas Péter Barnabás alpolgármester képviselte az eseményen, így ő akaszthatta fel az Ózd feliratú dekorációt a fenyőre.

„Egyetértünk abban Riz Gábor országgyűlési képviselő úrral, hogy mennyire fontos Ózdnak, mint térségi központnak a kiemelt szerepe. Ugye lélekszámából adódóan és presztízsértékét nézve is az egyik legfontosabb település. Ezért is örülök annak, hogy ismét nálunk rendezték meg a térségi polgármesterek találkozóját” - mondta Farkas Péter Barnabás, alpolgármester.

A települések vezetői pezsgős koccintással ünnepelték az év sikereit. A rendezvényhez kapcsolódó Karácsonyi Forgatagban a térség őstermelőinek és kézműveseinek portékáit is meg lehetett vásárolni. Mindenki megtalálhatta a neki tetsző apróságot, hiszen voltak finomságok és manufaktúrában készült alkotások is.


651_0_t 651_1_t 651_2_t 651_3_t
651_4_t 651_5_t 651_6_t 651_7_t
651_8_t 651_9_t 651_10_t 651_11_t
651_12_t
Vissza