Karácsonyi bevásárlás (képgalériával)2018. december 21. (péntek) 19:00 - Aktuálisnews/7650_0_300.jpgLázasan készülnek városunk lakói is a közelgő ünnepre, hiszen már csak pár nap maradt karácsonyig. Idén is a gyermekjátékok, könyvek és az elektronikai termékek a legkelendőbbek. Az üzletek is felkészülten állják a rohamot, hiszen az utolsó pillanatokban is nagy az érdeklődés az áruházakban.

Már csak pár napunk maradt arra, hogy beszerezzük a szeretteinknek szánt ajándékokat és az ünnepi menü hozzávalóit. Ha már megvan a fa, akkor az sem mindegy, hogy mi kerül majd alá. El kell dönteni, hogy személyre szabott vagy közkedvelt ajándékot válasszunk. Városunk egyik nagyáruházában ma is nagy volt a forgalom. Az év utolsó hónapjában duplájára nő a vásárlók száma az egész éves átlaghoz képest.

„A kiskereskedelemben a december a legerősebb hónap. Ilyenkor az átlagköltés és a vásárlószám esetében is olyan 30 százalék körüli emelkedést tapasztalhatunk. De a karácsonyt megelőző pár napban ez a szám exponenciálisan nő is. Ahogy közeledünk az ünnephez, a kosárba is egyre több és egyre más típusú termékek kerülnek. Először nyilván az ajándékok és a dekor termékek. Ez a karácsony közeledtével friss árúra, illetve a vacsora kellékeire, hozzávalóira változik” - nyilatkozta Paparó Tamás, a Tesco-Global Áruházak Zrt. külső kommunikációs menedzsere.

A legnépszerűbb kategóriák közé tartozik még a sütéshez használt élelmiszerek, mint például a dió, mák vagy a kókuszreszelék. December 23-án és 24-én favorittá válik a szaloncukor, a pulyka és a gyermekpezsgők. Ajándékok terén a könyv az egyik legkelendőbb árucikk karácsony tájékán. Ilyenkor jobban fogynak például a szakácskönyvek és a sikerkiadványokat is többen keresik.

„Egyelőre még fogalmam sincs, abszolút csak ötletet keresek. De úgy látom nagy akciók vannak és van bő választék” - mondta Kriskovics Ákos.

Ugyancsak középpontban van a karácsonyi ajándékok listáján a gyerekjáték. Az egész éves eladásokhoz képest a decemberi játékeladások hatvan százalékot tesznek ki, de az elektronikus termékeket háromszor többen keresik, mint az év bármelyik időszakában. A választékot igyekeznek a felmerülő igényekhez igazítani.

„Mi az unokaöcsénknek, aki tíz hónapos, neki szeretnénk most ajándékot választani. Elsődleges szempontunk mindenféleképpen,hogy valami készségfejlesztő dolog legyen” - fogalmazott Tengely Éva.

„Ami megtetszik. Átgondoljuk, hogy mit szeretnénk, aztán megnézzük, hogy megfelel-e, tetszik-e, és úgy választunk” - hangsúlyozta Koós Attiláné Judit.

Vannak, akik az utolsó pillanatokra hagyták az ajándékok kiválasztását és vásárlását. Van, aki a kész termékeket céltudatosan keresi, de akadnak olyanok, akik a kézzel készült ajándékokat részesítik előnyben. De a karácsonyi rohanásban sem szabad megfeledkezni arról, hogy az együtt töltött idő a legszebb ajándék.


650_0_t 650_1_t 650_2_t 650_3_t
650_4_t 650_5_t 650_6_t 650_7_t
650_8_t
Vissza