Adomány a gyermekeknek (képgalériával)2018. december 20. (csütörtök) 19:00 - Aktuálisnews/7647_0_300.jpgKönyveket és édességet ajándékoztak az Újváros Téri Általános Iskola tanulói az Almási Balogh Pál Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályának. A diákok közösen állították össze a felajánlást, és együtt juttatták el a kis betegekhez, azt remélve, hogy ezzel a gesztussal ők is hozzájárulhatnak mielőbbi gyógyulásukhoz.

Nagy volt a nyüzsgés az Újváros Téri Általános Iskola aulájában. A diákok színes papírba csomagolták a könyvekkel teli dobozokat, majd személyesen kézbesítették azokat. A karácsonyi ünnepkör szerves eleme az ajándékozás, amely minden esetben örömteli és bensőséges, hiszen nem csak kapni, hanem adni is nagyon jó dolog.

„Ezért gondoltuk, hogy meséskönyveket, ifjúsági regényeket fogunk gyűjteni és édességet, amit most szeretnénk átadni a gyermek osztály részére. Egy kis melegséget, egy kis színt, egy kis varázslatot vinni a gyógyulásukba, ezzel is elősegítve, hogy akik az ünnepeket a kórházban töltik, könnyebben elviseljék és érezzék azt, hogy gondoltak rájuk, és együttérzünk velük és nagyon-nagyon szorítunk nekik, hogy minél hamarabb gyógyuljanak meg” - fogalmazott Galkóné Szabó Mária, az Újváros Téri Általános Iskola igazgatója.

Az önzetlenség jegyében zajló eseményt a diákönkormányzat vezetője, osztályfőnökök és osztálytitkárok kezdeményezték. A tanulók nélkül azonban nem valósulhatott volna meg a szeretet ünnepére szánt adománygyűjtés.

„Szerintem nagyon fontos, hogy érezzék a törődést a beteg gyerekek, akiknek sajnálatos módon benn kell tölteni az ünnepeket. Szerintem nagyon fontos az, hogy törődjünk velük és tudassuk velük, hogy nem kell, hogy egyedül legyenek. Biztos vagyok benne, hogy az orvosok és a nővérek is mindent meg fognak tenni, hogy minél boldogabban teljenek nekik az ünnepek” - mondta Zákányi Blanka, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

„Karácsony alkalmából van ez a gyűjtés, hogy a beteg gyerekeknek a kórházban is szép legyen az ünnep. Ez annyira szép dolog igazából, hogy megajándékozhatjuk ezeket a beteg gyerekeket” - nyilatkozta Zvelihár Barbara, az Újváros Téri Általános Iskola tanulója.

Az Almási Balogh Pál Kórház Csecsemő és Gyermek Osztályán a főnővér már az ajtóban fogadta a tanulókat és az általuk gyűjtött adományokat. Bevezette őket az intézmény egyik várójába, ahol egy asztalra halmoztak fel több mint tíz könyvekkel teli dobozt.


647_0_t 647_1_t 647_2_t 647_3_t
647_4_t 647_5_t 647_6_t 647_7_t
647_8_t 647_9_t 647_10_t
Vissza