Felsőoktatási kérdések (képgalériával)2018. december 19. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/7642_0_300.jpgJó úton jár az, aki a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatán kívánja folytatni tanulmányait. A képzés különböző területein érdekelt szakemberek és hallgatók egy kerekasztal beszélgetés keretében vitatják meg egymással az eddig eltelt időszak tapasztalatait, valamint a jövőre vonatkozó terveket.

Milyen helyzetben van a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozata, illetve milyen kilátásaik vannak azoknak, akik helyben szeretnék folytatni tanulmányaikat a középiskola után? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ az érintettek egy kerekasztal beszélgetés keretein belül. Dr. Czap László az egyetem intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettese az ózdi képzés előnyeit ecsetelte.

„Valóban ugyanazokkal az előadókkal, ugyanazt a képzést és azt a diplomát szerezhetik meg az itt tanulók. Sőt amiről már többször is beszéltünk, látókör bővítő és felzárkóztató, illetve idegen szóval élve softskill kompetenciákat is erősítő kiegészítő képzést is igénybe vehetnek. Ezek egyébként a miskolci campuson nem állnak rendelkezésére a hallgatóknak” - mondta dr. Czap László, a Miskolci Egyetem intézményfejlesztési és kapcsolati ügyekért felelős rektorhelyettese.

Dr. Török Béla a Miskolci Egyetem Metallurgiai Intézetének igazgatója kitért arra, hogy bár idén nem indult el az anyagtudományi képzés, a jelentkezők számának köszönhetően, bízik a szak sikerében. Még több kérést kell megválaszolniuk, de az biztos, hogy az érdeklődőknek jók a kilátásaik.

„Akár a fémtechnológia, akár a nem fémes technológiák esetében nagyszerű lehetőségeket tudunk felmutatni a hallgatóknak. Épp a napokban jártam az Ózdi Acélművek vezetésénél, és olyan utat tudunk mutatni, amely egy kiváló karrierlehetőség, amennyiben itt helyben akar elindulni” - emelte ki dr. Török Béla, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar – Metallurgiai Intézet igazgatója.

Bobcsák Emese a Miskolci Egyetem Ózdi Kihelyezett Tagozatának másodéves, szociális munka alapszakos hallgatója. Elmondta, hogy eddig is a szociális szférában dolgozott, ám a képzés során olyan új ismereteket sajátíthat el, ami a mindennapi munkavégzését is megkönnyíti.

„Nekem kivitelezhetetlen lenne a diploma megszerzése, ha nem Ózdon végezhetném tanulmányaimat. Ebbe beletartozik a munka, a család, illetve nem utolsósorban a dolog anyagi vonzata” - hangsúlyozta Bobcsák Emese, szociális munka alapszakos hallgató.

Szaka Attila köznevelési és művelődési referens kiemelte, hogy a közelgő felvételi eljárással kapcsolatban a legközelebbi fontos dátum 2019. február 15-e.

„Addig kell eldönteni a hallgatóknak, hogy a felsőoktatás mely formáját, mely szakokat, mely egyetemeken választanak. Hamarosan megjelenik a felvételi tájékoztató, és abból részletesen kiderül a Magyarországon elérhető felsőoktatás valamennyi elemét, illetve szegmensét megtalálhatják és tájékozódhatnak. Ez gyakorlatilag a felvi.hu felsőoktatási portálon keresztül érhető el” - fogalmazott Szaka Attila, köznevelési és művelődési referens.

A Miskolci Egyetem további terveiről, valamint a képzésekről és a hallgatók tapasztalatairól bővebben a holnap este fél nyolckor kezdődő Asszó című kerekasztal beszélgetésből tájékozódhatnak az érdeklődők az Ózdi Városi Televízió csatornáján.


642_0_t 642_1_t 642_2_t 642_3_t
642_4_t
Vissza