Emberségből jeles (képgalériával)2018. december 19. (szerda) 19:00 - Aktuálisnews/7639_0_300.jpgIdén 108 kilogramm kutyatáppal és egyéb kiegészítőkkel segítették a Vasvár Úti Általános Iskola diákjai és pedagógusai az Állategészségügyi telepet. Az adománygyűjtő akciót egy lelkes állatbarát pedagógus, Elek Eszter hirdette meg az intézményben a fiatalok között. Rengeteg diák és nevelő csatlakozott a programhoz, a felajánlások már célba is értek.

A Vasvár Úti Általános Iskola tanulói és pedagógusai idén is kiemelt figyelmet fordítottak az adakozásra. A tavalyi akció sikerén felbuzdulva, most is gyűjtést szerveztek az állatok javára és a megmozdulásból szeretnének hagyományt teremteni. Most is a Kovács-Hagyó Gyula úton található Állategészségügyi telep négylábúit támogatták. Ezen kívül sok más szervezetet segítenek még az évben, fejtette ki Elek Eszter tanárnő.

„Én felsőben etikát tanítok, és ott van is erre óra, az állatvédelemre. Egyébként is nagy állatbarát vagyok, ezt a gyerekek tudják, és próbálom is őket abba az irányba terelgetni, hogy minden élet fontos, és hogy akiknek nincs valami, azoknak segíteni kell, ilyenek például az állatok is” - mondta Elek Eszter, a Vasvár Úti Általános Iskola pedagógusa.

Rengeteg diák és nevelő csatlakozott a programhoz, és a felhívására rendere érkeztek a különböző ízű és kiszerelésű állateledelek, plédek, takarók.

„Én is hoztam ételt a kutyusoknak, mert én is nagyon szeretem az állatokat és nagyon szeretek gondoskodni róluk” - nyilatkozta Nagy Bence, a Vasvár Úti Általános Iskola tanulója.

Az ajándékok közt volt szalámi, nedves és száraz táp, pléd és egyéb hasznos kellék is az állatok számára. Az akció keretében a cicáknak is összegyűlt 22 kilogramm eledel. Nyáron a kenneleket újították fel, egy hete a közlekedést tették egyszerűbbé az ide látogató vendégek, esetleges új gazdik számára, egy járda kialakításával. Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény vezetője elmondta, hogy több helyről kapnak adományokat, amelyek jelentősen megkönnyítik a működésüket.

„Az iskolai konyhák maradékát, itt az állatok megkapják, tehát mondhatom azt, hogy az ellátásuk hiányt nem szenved. Nem mindig van természetesen olyan étel, aminek a felhasználása a számukra nem fogadható. Gondoljunk bele, hogyha főzeléket főznek az iskolában, akkor annak az elfogyasztása, nem biztos, hogy sikert aratna az állatoknál. Ezért fontos és nagyon jó dolog, hogyha történik olyan, mint a mai napon is, hogy adományt kap a telep” - fogalmazott Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

Az Állategészségügyi telep a megnyitás óta és jelenleg is telt házzal üzemel, az itt dolgozók igyekeznek mindent megtenni az itt élő négylábúakért.


639_0_t 639_1_t 639_2_t 639_3_t
639_4_t 639_5_t 639_6_t 639_7_t
639_8_t 639_9_t 639_10_t 639_11_t
639_12_t
Vissza