Szakmai nap (képgalériával)2018. december 18. (kedd) 19:00 - Oktatásnews/7635_0_300.jpgIsmét érdekes programot szerveztek a diákok számára a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnáziumban. A végzős tanulók három felsőoktatási intézmény előadását hallgathatták meg, az alsóbb évfolyamos diákok pedig egy természettudományos vetélkedő keretén belül bővíthették tudásukat.

Interaktív programot szervezett diákjai számára a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium a szombati tanítási napon. A fiatalok teremről teremre haladtak, hiszen egy tizenkét állomásból álló akadályversenyen mérhették össze tudásukat a többi osztállyal. Olyan feladatokat kellett megoldaniuk, mint például az erdei állatok hangjának felismerése.

„Egyrészt tudjuk, hogy a szombati nap tanítás szempontjából nem biztos, hogy a legsikeresebb megoldás. Másrészt úgy gondoltuk, hogy a természettudományok iránti érdeklődés felkeltése mindenképpen megköveteli azt, hogy egy külön napot erre fordítsunk. Ezért ennek a napnak a természettudományok a fő vezérvonala” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium igazgatója.

Az iskola mindig nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tanulóinak széles körben bemutassa azokat a lehetőségeket, amelyek a továbbtanulás kapcsán előttük állnak. Ennek érdekében a végzősöknek az Eszterházy Károly Egyetem, a Debreceni Egyetem, valamint a Miskolci Egyetem előadói tartottak tájékoztatót.

„Még nem tudom pontosan, hogy hova szeretnék menni. Ezért is nagy segítség szerintem ez az előadás. Nem kell külön elutazni minden városba, hogy meglátogathassuk az egyetemeket, hanem most itt, egy helyen három intézmény előadását hallgathatjuk meg. Ezek szerintem nagyon sokat segítenek, hiszen bemutatják az adott várost, a karokat és az egész campust. Biztos, hogy hasznos lesz” - nyilatkozta Demeter Dorottya, a Széchenyi István Katolikus Gimnázium és Szakgimnázium tanulója.

A fiatalok az előadásokon keresztül megismerhették, hogy milyen képzéseket nyújtanak az egyes intézmények, valamint a diákéletbe is betekintést nyerhettek különböző imázsfilmek segítségével.


635_0_t 635_1_t 635_2_t 635_3_t
635_4_t 635_5_t

 

Vissza