Asztalitenisz emlékverseny (képgalériával)2018. december 18. (kedd) 19:00 - Sportnews/7633_0_300.jpgAz egykori kiváló sportolóra, Kiss Lászlóra emlékeztek az asztaliteniszezők az Árpád Vezér Úti Általános Iskola tornatermében. A versenyen nemcsak ózdi és környékbeli pingpongosok vettek részt, hanem a Felvidékről is sok fiatal érkezett a tornára. A megmérettetés célja a sportág népszerűsítése, illetve a tiszteletadás.

Első alkalommal rendezték meg városunkban a Kiss László Asztalitenisz Emlékversenyt. Az eseményt az egykori versenyző családja és az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. hozta létre. Nem az eredmény volt az elsődleges, hanem az, hogy a sportágat népszerűsítve ápolják a kiváló sportember emlékét.

„Egyúttal emeljük az asztalitenisznek a színvonalát, illetve hogy megismerjék, tudják, hogy itt is létezik ez a sport. Sok helyről jöttek gyerekek a tanáraikkal. Szlovákiából is jöttek felnőtt és ifjúsági játékosok is” - nyilatkozta Gátsik Antal, szakosztályvezető.

A versenyzők körmérkőzéses rendszerben játszották le a csoportmeccseket, majd az elsők jutottak tovább. A döntőben egyenes kiesés szerint zajlottak a párharcok. A névadó, egykori kiváló sportoló, Kiss László rendszeresen városunkban tréningezett.

„Nem itt lakott, de ózdi születésű volt. Sok évig kint volt Svájcban. Amikor visszatért, rendszeresen ide járt edzésre. Az ózdiak többször voltak Svájcban is, ahová meghívta őket versenyekre. A szomszéd Heves megyei karácsondi csapatban játszott. Nagyon becsületes, sportszerű játékos volt” - hangsúlyozta Barak Viktor, a versenybizottság elnöke.

A fiataloknak örömet, játék- és fejlődési lehetőséget is adott ez a verseny. Az emléktornán körülbelül 20 gyerek és 30 felnőtt vett részt. Minden díjazásban részesült versenyző éremmel, serleggel és pénzjutalommal térhetett haza.


633_0_t 633_1_t 633_2_t 633_3_t
633_4_t 633_5_t 633_6_t
Vissza