Csúszós utak (képgalériával)2018. december 17. (hétfő) 19:00 - Aktuálisnews/7632_0_300.jpgA hétvégén városunkat is elérte az országos havazás. Szombaton egész nap esett hol kisebb, hol nagyobb pelyhekben és intenzitással. Ennek köszönhetően tetemes mennyiségű fagyos csapadék hullott le. Annak ellenére, hogy az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói kézi és gépi eszközökkel is a síkosságmentesítésen dolgoztak, a megváltozott útviszonyok több balesetet is eredményeztek.

Szombaton reggel városunkat is elérte az országos havazás. Ahogy telt az idő, egyre vastagabb rétegben rakódott le a fagyos csapadék. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói szombaton és vasárnap is a síkosságmentesítésén dolgoztak. A járdák takarítását főként kézi erővel végzik. A város útjain a cég narancssárga teherautóival már napközben is találkozhattak az ózdiak. Ezek tolólapjuk és az általuk kiszórt só segítségével gondoskodnak az autók szabad közlekedéséről.

„A gépi tisztításban négy gépjárművünk vesz részt. Sajnos komoly nehézséget okoz, hogy a kis MultiCar, amivel a szűk és meredek utakat tudjuk sózni, illetve tisztítani leégett, tehát megsemmisült. Most próbálunk valamilyen megoldást találni, folyamatban van egy másik hasonló gép beszerzése” - mondta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Nem csak a járdákon, de az autóutakon is megváltoztak a körülmények a fagyos csapadék miatt. Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársainak több esetben is intézkednie kellett.

„Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén a hét végén összesen négy alkalommal riasztották a járőröket. Négy alkalommal történt anyagi kárral járó baleset, ezek egyikében sem történt személyi sérülés” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A járható utak biztosítása nem csak a városi cég feladata. A családi és társasházak környékén az ott élőket terheli a felelősség, amennyiben valaki elcsúszik és ennek következtében valamilyen sérülést szenved.

„A csúszásmentesítés mindenkor a lakóközösség feladata. Ez úgy működik, hogy ahol van házmester vagy takarító, ott az ő kötelessége. A jegesedés, illetve az ónos eső miatti balesetveszélyt rögtön meg kell szüntetni. Ahol nincs a takarításra kinevezve senki, ott a lakóközösségnek kell elvégezni a síkosságmentesítést” - hangsúlyozta Angyal Béla, közös képviselő.

A következő napokban nem számíthatunk jelentősebb felmelegedésre, így valószínűleg megmarad a fehér csapadék. Csütörtökön lehet hószállingózás, ezt követően pedig ónos, valamint havas esőre van kilátás.


632_0_t 632_1_t 632_2_t 632_3_t
632_4_t

 

Vissza