Ünnepi díszben (képgalériával)2018. december 17. (hétfő) 19:00 - Aktuálisnews/7631_0_300.jpgMa délelőtt Hódoscsépányon is felöltöztették a mindenki karácsonyfáját. Idén egy közel tíz méter magas fenyő köré gyűlhettek az iskolások és óvodások. A kultúrház előtt a fiatalok tűzoltókosárból dekorálták a fát. Fidrus Péter alpolgármester, aki egyébként a terület képviselője is, a Tradíció és Haladás Alapítvánnyal karöltve igyekszik minél több közösségkovácsoló programmal színt vinni a településrészen élők életébe.

A reggeli csípős hideg ellenére is rengetegen gyűltek össze Hódoscsépányon a kultúrház előtti téren. Itt már négy éves hagyománya van a mindenki karácsonyfája feldíszítésének. Ma is szorgos kezek várták, hogy felhelyezhessék az ajándékdobozokat, hópihéket, angyalkákat a közel tíz méter magas fenyőre. A településrész fája egyébként évről évre egyre magasabb. Idén lakossági felajánlásból a Március 15. útról érkezett a zöld tűlevelű az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársainak közreműködésével a helyszínre. Fidrus Péter alpolgármester, a terület képviselője is aktív résztvevője volt az eseménynek, hiszen ő is segített a fa ünnepi díszbe öltöztetésében. 

„Minden egyes közösségi program nagyon fontos, nagyon nagy hangsúlyt fektetek én is, illetve a Tradíció és Haladás Alapítvány is az ilyen programokra. Az emberek el vannak zárkózva a külvilágtól, a Facebookon kommunikálunk egymással, keveset tudunk egymásról, ezért bálokkal, gyereknapi rendezvényekkel, karácsonyi ünnepségekkel próbáljuk összekovácsolni ezt a közösséget” - emelte ki Fidrus Péter, alpolgármester, területi képviselő.

Az Ózdi Petőfi Úti – Csépányi Összevont Óvoda Csépányi, valamint Somsályi Tagóvodájának apróságai a hideg ellenére is nagyon élvezték a programot, sorban várakoztak, hogy kipróbálhassák milyen a tűzoltóautó létrás emelőkosarából dekorálni a fát, annál is inkább mert ők maguk készítették a díszeket.

„Összetett előkészületek vannak, mert már Advent elején készülődünk és először kiválasztjuk, hogy milyen stílusú díszek lennének megfelelőek a fára. A gyerekekkel és óvónőkkel együtt dolgozunk ezeken, több hetes munkával készülnek a díszek ide erre a karácsonyfára. Nemcsak dekorációkkal készültünk, hanem rövid kis műsorral is” - nyilatkozta Gyirásziné Tardosi Judit, az Ózdi Petőfi Úti-Csépányi Összevont Óvoda Somsályi Tagóvodájának tagóvoda-vezetője.

Az óvodások mellett a Csépányi Általános Iskola diákjai is kivonultak a programra közülük is többen kipróbálták, hogy milyen érzés a magasból ékesíteni a fenyőt.  Akik már felakasztották díszüket, a kultúrházban osztották meg egymással élményeiket.

„Ilyen magasról még nem díszítettem fát” - mondta Gallyas Hajnalka.

„Jöttek a tűzoltók, és akinek a kezében dísz volt, az kipróbálhatta, hogy milyen érzés az emelőkosárból díszíteni a fát” - nyilatkozta Váradi Joakim.

„Többen voltunk a kosárban és kicsi volt a kosár és sokan voltunk” - fogalmazott Danó Roland.

Mire elkészült a fa, a kultúrházban már nagy volt a nyüzsgés, ugyanis a hidegben átfázott óvodások és iskolások a rendezvény zárásaként egymást örvendeztették meg egy kis műsorral.


631_0_t 631_1_t 631_2_t 631_3_t
631_4_t 631_5_t 631_6_t 631_7_t
631_8_t 631_9_t 631_10_t 631_11_t
631_12_t 631_13_t 631_14_t 631_15_t
631_16_t 631_17_t 631_18_t 631_19_t
631_20_t
Vissza